На якому етапі реконструкція вулиці Шевченка і коли її відкриють для проїзду. Фото, відео

6946 0
Роботи на вулиці Шевченка планують завершити до кінця цього року.
Фото: Дар

Фото: Дар'я Кучер

У Львові триває ремонт вул. Шевченка, і нещодавно на реконструкцію закрили ще одну ділянку ІІІ частини – від вул. Залізничної до вул. Яцкова. Tvoemisto.tv дізналося, на якому етапі реконструкція та коли тут планують закінчити всі роботи.

Початок реконструкції цієї ділянки підрядник почав з умовою післяоплати, але на останній сесії ЛМР частково виділили кошти, щоб він вже міг активно проводити ремонтні роботи.

За концепцією на вулиці роблять комбіноване покриття, а отже буде бруківка, мозаїка і асфальт. Бруківку зберігають для того, аби не втратити автентичність вулиці. Як саме покриття бруківка не дуже комфортна для пішохідного руху і зовсім не комфортна для велосипедного. 

Стосовно руху автомобілів бруківкою, то це також додаткове навантаження шуму. До того ж, вона не має зчіплюючих властивостей у вологу погоду. Тому компромісний варіант – зробити на вулиці мікс, каже під час прямої трансляції Tvoemisto.tv директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець.

Частину від вул. Залізничної до вул. Яцкова вже почали ремонтувати і частково зняли бруківку, яку зберігають на тій же ділянці. Після зняття переходитимуть до земних робіт та робіт з мережами.

Директор «Львівавтодор» Микола Власюк каже, що це місця тимчасового зберігання бруківки, і згодом її знову використають. 

«Тобто бруківку, яку будуть використовувати, зберігають близько до місць, де будуть повторно використовувати, щоб не витрачати кошти на перевезення та зберігання», – каже він. 

Зараз у місті думають над тим, як перекрити ділянку між вул. Яцкова і вул. Д. Бортнянського, бо її закриття створить незручності для водіїв. Вулицю хочуть перекрити так, щоб дати можливість функціонувати ділянці з мінімальними незручностями для людей. 

Микола Власюк каже, що зараз закінчують облаштування  колекторів, водопровідних та інженерних мереж на ділянці від вул. Залізничної до вул. Єрошенка, і незабаром переходитимуть до зовнішніх робіт.

«Основна частина реконструкції вулиці – те, що під землею, що забезпечує комунікації, тобто світло, вода, газ. Деякі з тих всіх комунікацій не змінювали близько ста років. Сама вулиця Шевченка дуже складна, бо мережі які дають організації, не завжди чітко відповідають місцям прокладання у землі, тому всі ці нюанси постійно треба коригувати», – каже він.

Щодо зелених насаджень, то на третій ділянці вул. Шевченка зрізали 12 дерев, однак повторно мають висадити 60. Озеленення почнеться в кінці жовтня, бо в той період вони найкраще зможуть прийнятися. 

Щодо адаптивних світлофорів, які встановили на квазі-кільці на вул. Залізничній та Левандівській, то їх вже запускали у тестовому режимі, однак запустять остаточно, коли буде відкрита вже вся вулиця, щоб не утворювалися більші затори. 

Читайте також: У Львові збільшать у чотири рази кількість інспекторів із паркування

Нагадаємо, що зараз на вулиці Шевченка триває ІІІ етап реконструкцій. Його почали у червні цього року. Йдеться про ділянку від вулиці Залізничної до Ярослава Мудрого. 

Другий етап ремонту вул. Шевченка на ділянці від вул. Хорватська до вул. Ярослава Мудрого виконали за 58,8 млн грн. Першу частину реконструкції вулиці Шевченка, квазі-кільце на Залізничній та Левандівській, відкрили 13 серпня 2020 року, цю ділянку відремонтували за майже 90 мільйонів гривень.

 

Софія Шавранська

Фото і відео Дар'ї Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!