НАТО наполягає на праві України приєднатися до Альянсу попри війну

10389 0
У НАТО вважають війну Росії проти України найсерйознішою загрозою євроатлантичній безпеці за останні десятиліття.

Попри війну, яку Росія розгорнула проти України, Північноатлантичний альянс наполягає на праві Української держави самостійно обирати безпекові союзи, до яких вона хоче приєднатися. Про це йдеться у заяві лідерів держав-членів НАТО, ухваленій за підсумками екстреного саміту, який відбувся у віртуальному форматі в п'ятницю, повідомляє Європейська правда.

«НАТО, як і раніше, віддана всім основним принципам європейської безпеки, у тому числі тому, що кожна країна має право вибирати власні механізми безпеки», - йдеться у рішенні держав Альянсу.

Зазначимо, що Росія неодноразово спекулювала, що вважає членство України в НАТО загрозою власній безпеці, а у НАТО підкреслили, що вважають війну Росії проти України найсерйознішою загрозою євроатлантичній безпеці за останні десятиліття. 

Читайте також: Рада Європи зупинила членство Росії у двох органах

Нагадаємо, що комітет міністрів Ради Європи у п’ятницю, 25 лютого, вирішив призупинити право Російської Федерації бути представленою у двох органах РЄ – у самому Комітеті міністрів та у ПАРЄ. 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!