Нацбанк продав 250 млн доларів з резервів, аби стримати зростання курсу валют

2009 1
Водночас у Нацбанку кажуть, що ситуація в економіці України наразі стабільна.
Фото: rakhivnews.in.ua

Фото: rakhivnews.in.ua

Національний банк України протягом першої половини 10 березня продав із золотовалютних резервів України 250 мільйонів доларів. Про це повідомили на сайті Нацбанку.

Водночас у пресслужбі стверджують, що причин для паніки нема, а коливання курсу гривні найперше зумовили психологічні фактори.

«Поточна ситуація на українському валютному ринку – і міжбанківському, і готівковому – склалася під впливом насамперед психологічного чинника, який, імовірно, має короткостроковий ефект», — йдеться в повідомленні Нацбанку.

Читайте також: Lufthansa скасовує понад 7 тисяч рейсів Європою у березні

Там зазначають, що з «розхитуванням» ситуації на валютному ринку борються за допомогою продажу валюти з резервів, обсяг яких досяг максимального рівня з 2012 року. Водночас у Нацбанку кажуть, що ситуація в економіці України наразі стабільна: падіння цін на нафту, яке відбулося 9 березня, позитивно вплине на економіку, а падіння цін на товари українського експорту компенсували збільшенням обсягу цього експорту.

Читайте також: Як світова криза може вплинути на економіку України

«Також сьогодні, з огляду на високий попит на валюту на міжбанківському ринку в післясвяткові дні, що підживлюється нервовими настроями учасників ринку, Національний банк вийшов з інтервенцією з продажу валюти, і станом на 13:00 продав 250 млн доларів США», — заявили у Нацбанку.

Нагадаємо, як раніше пояснили Tvoemisto.tv у пресслужбі Нацбанку України, ситуація із коливанням є нормою – курс коливається щодня відповідно до попиту-пропозиції на валюту.



Читайте також:
10 Березня, 2020 19:29
666 ... компенсатори хрЕнові ... "..падіння цін на товари українського експорту компенсували збільшенням обсягу цього експорту.." ... тобто , якийсь"дядя" ( якась морда ж...івська)за ті самі свої гроші отримуватиме набагато більше українських "товарів" ? ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!