Нацбанк прогнозує зростання зарплат українців цього року

572 0
У Нацбанку прогнозують подальше зростання української економіки і, відповідно, відновлення ринку праці.
Умовне фото

Умовне фото

Національний банк прогнозує зростання зарплат українців через брак кваліфікованих працівників. Про це заявила перша заступниця голови Національного банку Катерина Рожкова в ефірі телемарафону.

«Ми вважаємо, що економіка продовжить зростання. Зростання економіки призводить до того, що відновлюється ринок праці. Але через структурні проблеми на ринку праці, через те, що багато людей виїхало, іноді бізнес не може знайти тих фахівців, які йому потрібні»,  сказала вона.

Читайте також:  На Львівщині зменшується кількість безробітних. Кому легше знайти роботу

За її словами, бізнес планує підвищувати заробітні платні. 

«Це вже відбувається і напевно продовжиться у 2024 році»,  зазначила Рожкова.

Щодо інфляції, то за словами представниці НБУ, у 2024 році прогнозується збільшення інфляції, але вона залишиться нижчою за 10%.

Нагадаємо, з 1 січня 2024 року по всій Україні зросла мінімальна зарплата і становить 7100 грн.  Розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб на весь 2024 рік – 3028 гривень. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!