Нацбанк вводить в обіг нову пам'ятну монету. Фото

1412 0
Вона присвячену окремому роду військ, що належить до сил негайного реагування ЗСУ.
Фото: Нацбанк

Фото: Нацбанк

Національний банк України, продовжуючи серію «Збройні Сили України», 11 листопада вводить в обіг пам’ятну монету спеціального випуску «Десантно-штурмові війська Збройних Сил України». Вона присвячену окремому роду військ, що належить до сил негайного реагування ЗСУ. Війська характеризується високою маневреністю та автономністю дій, призначені для швидкого розгортання.

Як повідомляють у пресслужбі НБУ, монету номіналом 10 гривень виготовили зі сплаву на основі цинку з покривом нікелем, категорія якості карбування – «анциркулейтед», маса – 12,4 г, діаметр – 30,0 мм, тираж – 1 000 000 штук. Гурт монети – рифлений.

Читайте також: Нацбанк вводить в обіг пам’ятну монету на честь Львівської обсерваторії. Фото

На аверсі монети розмістили: угорі напис – УКРАЇНА (півколом), під яким малий Державний Герб України (ліворуч) та нарукавний знак десантно-штурмових військ ЗСУ (праворуч); у центрі на дзеркальному тлі – емблема десантно-штурмових військ ЗСУ; номінал 10 та графічний символ гривні (ліворуч від емблеми); рік карбування монети – 2021 (праворуч від емблеми); напис – ДЕСАНТНО-ШТУРМОВІ ВІЙСЬКА ЗСУ (унизу півколом); логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (під роком карбування).

На реверсі на дзеркальному тлі зображено символічний образ воїна-десантника в лицарських обладунках, за спиною якого напіврозкриті крила – символ покровителя війська – Архангела Михаїла. Художник – Андрій Єрмоленко, а скульптори– Володимир Атаманчук та Анатолій Демяненко.

Додамо, що пам’ятна монета є дійсним платіжним засобом України, її можуть приймати без будь-яких обмежень за номінальною вартістю до всіх видів платежів, а також для зарахування на рахунки, вклади, акредитиви та для переказів.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!