Нацбанк випустить пам'ятну монету на честь Гарнізонного храму у Львові. Фото

1680 0
На реверсі монети зображено фасад будівлі храму, угорі ліворуч від якого лев та напис Львів.
ФОТО: КОЛЕКЦІОНЕРИ УКРАЇНИ

ФОТО: КОЛЕКЦІОНЕРИ УКРАЇНИ

Національний банк України вводить в обіг із 1 грудня пам'ятну монету України «Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла», що у Львові. Вона присвячена одній зі святинь та самобутніх «родзинок»  міста, побудованому на початку XVII ст. Про це повідомили в пресслужбі Нацбанку.

Монету номіналом 5 гривень виготовили з нейзильберу, її маса – 16,5 г, діаметр – 35,0 мм, а тираж – 35 тисяч штук. Гурт монети – рифлений.

Читайте також: Нацбанк вводить в обіг пам’ятну монету на честь Львівської обсерваторії. Фото

На аверсі монети розмістили малий Державний Герб України, під яким напис Україна; фрагмент інтер'єру центрального нефу, унизу на дзеркальному тлі номінал монети і рік карбування – 5/гривень/2021; логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (унизу праворуч). На реверсі монети зображено фасад будівлі храму, угорі ліворуч від якого лев та напис Львів (під левом); написи: Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла (півколом ліворуч).

Нагадаємо, що пам’ятні монети Національного банку мають художню цінність. Їх карбують із дорогоцінних та недорогоцінних металів обмеженими тиражами. Тому ціна таких монет зазвичай вища за їхню номінальну вартість. Напередодні Нацбанк випустив в обіг монету на честь Героя України львів’янина Василя Сліпака, який загинув від кулі снайпера на Донеччині.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!