«Українська бавовна. Нептун». Нацбанк випустив нову монету

752 0
Номінал монети – 5 гривень.
Фото НБУ

Фото НБУ

Національний банк України презентував першу пам’ятну монету «Українська бавовна. Нептун» із серії «Збройні Сили України», присвяченій українській зброї та її творцям. Про це повідомила пресслужба НБУ у Телеграмі.

На її аверсі зображено ракетний крейсер «Москва» з пробоїною в корпусі, потоплений протикорабельними ракетами «Нептун». На реверсі монети зображено береговий мобільний ракетний комплекс «Нептун» у момент пуску ракети.

«Нібито «невразливий» флагман російського флоту ми символічно стилізували під дитячий паперовий кораблик, що особливо підкреслює міф росіян про їхню велич. На рубці корабля зображено абрис зруйнованих кремлівської башти та муру, що символізує крах імперських амбіцій росії», – повідомив заступник голови НБУ Олексій Шабан. 

Номінал монети – 5 гривень. Тираж – до 75 000 шт. Придбати монету можна з 18 квітня в інтернет-магазині нумізматичної продукції НБУ. Вартість – 121 гривня. 

Нагадаємо, 13 квітня 2022 року Чорноморський флот рф поніс перші значні втрати. Дві ракети «Нептун» знищили й затопили флагман ЧФ рф «москва». З минулого року згідно з Указом Президента України 13 квітня відзначається День працівника оборонно-промислового комплексу України.

Нагадаємо, Національний банк України ввів в обіг нову пам’ятну монету «Батьківське щастя» у перший день весни.

_______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!