Нацвідбір на Євробачення. Як і коли проголосувати за виконавця

2257 0
Голосування триватиме до 19:05 4 лютого.
Умовне фото

Умовне фото

У суботу, 3 лютого, відбувся фінал Нацвідбору, де 11 учасників представили свої конкурсні номери із якими вони можуть поїхати на Євробачення 2024 у місто Мальме.

Читайте також: «Євробачення-2024». Оприлюднили пісні фіналістів та порядок виступів

Через неполадки із додатком «Дія», переможця не оголосили після фіналу, голосування продовжили на 4 лютого, а також в 15:15 почнеться повторна трансляція, в 19:15 – прямий ефір із оголошенням переможця. Голосування триватиме до 19:05 4 лютого. Загалом переможця визначать оцінки глядачів та членів журі у співвідношенні 50% на 50%. Глядацьке онлайн-голосування триває у додатку Дія.

Порядок голосування такий:

  • для того, аби віддати свій голос за виконавця, який сподобався найбільше, необхідно мати смартфон та Мережу;

  • в додатку Дія треба перейти у розділ Сервіси, обрати там розділ Опитування, натиснути на Активні опитування;

  • обрати у списку голосування на національному відборі на Євробачення, де 11 учасників, та зробити вибір.

Зазначимо, що під час голосування у додатку Дія стався масштабний збій –  з перших хвилин після оголошення відкриття голосування користувачі почали скаржитись на те, що додаток показує помилку. Розробники не змогли оперативно усунути проблему, тож у прямому ефірі ведучі повідомили, що лінії для голосування будуть відкриті як тільки систему полагодять. І триватиме голосування не 30 хвилин, як планувалося, а усю ніч. Лінії для голосування закриють у неділю, 4 лютого. 

Станом на 11:00 голосування у додатку «Дія» за пісню, що представлятиме Україну на пісенному конкурсі «Євробачення», працює. Свої голоси наразі віддали вже понад 574 тисячі українців.

О 11:20 cпівачка SKYLERR, яка змагалася на нацвідборі «Євробачення-2024» з піснею «Time is running out», вирішила зняти свою кандидатуру. Вона вважає, що через збій у «Дії» голосування не можна вважати прозорим.

«Це рішення далось мені складно, але все ж таки я про творчість, про музику, про сцену, про шоу, про працю, про пісню, про своїх людей, про вас, про усіх нас. Все, що відбувається зараз - це вже не про вищесказане, і не про мене. На жаль, голосування вже не повернути, а я довіряю саме моменту. Дія працювала вночі, зранку вона знову не працювала, зараз як мені відомо вона знову працює. Голоси могли зарахуватись некоректно...Я за голосування прозоре і зрозуміле, яке в моменті», – написала співачка у своєму Instagram.

Додамо, відповідно до прогнозів букмекерів, опублікованих на офіційному сайті Євробачення, перше місце можуть отримати alyona alyona & Jerry Heil з піснею Teresa & Maria. Ймовірність цього складає 64%.  На второму місці зі значним відривом може бути Melovin. Його шанси на перемогу оцінюють у 9%.

68-й Пісенний конкурс відбудеться у шведському місті Мальме у травні 2024 року, зокрема 7 та 9 травня пройдуть півфінали, а 11 травня — гранд-фінал «Євробачення-2024».

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!