Науковці з'ясували, що вік не впливає на шанс заразитися Covid-19. Результати досліджень

2873 0
Для свого дослідження науковці з Університету Хоккайдо, Університету Хіросіми і Юкіхіко Накаті та Університету Аояма Гакуін взяли дані з трьох країн – Італії, Іспанії та Японії.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Японські науковці виявили, що вік людини не впливає на її сприятливість до коронавірусної інфекції. Це помітили проаналізувавши дані з країн з найбільшими «піковими» показниками епідемії. Про це повідомляє Громадське з посиланням на Naked Science.

Для свого дослідження науковці з Університету Хоккайдо, Університету Хіросіми і Юкіхіко Накаті та Університету Аояма Гакуін взяли дані з трьох країн – Італії, Іспанії та Японії. Ці держави звітували про найбільші показники захворювань та мали найбільш повні та репрезентативні дані у відкритих джерелах.

Читайте також: У США починають випробування вакцини від COVID-19 на людях

Вчені створили моделі сприйнятливості до інфекції в залежності від віку, де перевіряли можливі «сценарії захворювань» через симуляції.

У першому варіанті симуляції вік впливав на сприйнятливість до вірусу, але не відбивався на тяжкості хвороби і смертності. А в другому навпаки - не позначався на ймовірності захворіти, але впливав на перебіг хвороби та шанс загинути. Найбільш близькими до реальних виявились результати саме другої симуляції.

Таким чином вчені зробили висновок, що діти, підлітки, дорослі та літні люди при схожих умовах мають ідентичні шанси заразитися. Якщо відмінності і є, то вони незначні.


Читайте також: У США починають випробування вакцини від COVID-19 на людях

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!