Київ

Навколо озера «Срібний кіл» в Дарницькому районі Києва розпочали будівництво парку

1285 0
Будівництво парку передбачене у 6 черг.

На столичних Позняках почали будівельні роботи в парку «Срібний кіл». Про це повідомили в однойменній громадській ініціативі у Facebook.

Зона відпочинку площею у 7,54 гектара розташовуватиметься біля озера Срібний кіл між станціями метро «Осокорки» та «Позняки». Цього тижня тут розпочали роботи з  будівництва та облаштування парку. Загалом заплановано шість черг будівельних робіт. Наразі розпочаті та виконуються роботи першої черги облаштування зеленої зони, які планують завершити влітку 2024 року.

У парку передбачається облаштувати локації для занять спортом, велосипедні доріжки, дитячі та оглядові майданчики, зони відпочинку. Крім того, зелену зону планують адаптувати для потреб фізичної та психологічної реабілітації військових. У Київраді раніше повідомляли, що перша черга передбачає облаштування двох вхідних груп до парку "Срібний Кіл", будівництво доріжки, якою можна бути прогулятися від однієї станції метро до іншої. Також передбачене озеленення території, встановлення лав і урн у зоні забудови першого етапу.

Парк «Срібний кіл» обіцяють зробити одним з найкрасивіших і комфортних місць відпочинку у Києві. Зелена зона має бути функціональною, з дитячими та оглядовими майданчиками. Окрім того, передбачають локації для реабілітації українських захисників.
 

Нагадаємо, у Дарницькому районі Києва на капітальний ремонт парку відпочинку навколо озера Срібний кіл виділили мільйони гривень. Зона відпочинку розташована між проспектом Миколи Бажана та вулицею Срібнокільською. На її благоустрій готові витратити майже 9,3 мільйона гривень. Детальніше про проєкт будівництва парку ми писали у попередньому матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!