У ЛОДА назвали найбагатші ОТГ Львівщини. Хто лідирує

4427 0
Рейтинг склали на основі фінансових показників за 9 місяців цього року.
Фото: Фотопланета

Фото: Фотопланета

Славська ОТГ впевнено лідирує у списку найзаможніших громад. Дохід на одного мешканця там становить 13,5 тис грн, що є вищим у 4,4 рази від середнього показника усіх ОТГ області (3024 грн/меш). Такі дані аналізу показників фінансової діяльності об’єднаних територіальних громад області за 9 місяців цього року наводить Департамент фінансів Львівської ОДА.

У п’ятірку також потрапили Солонківська ОТГ– 7, 2 тис грн на мешканця, Давидівська – 5,2 тис грн, Підберізцівська ОТГ – 4,8 тис грн, Волицька ОТГ – 4,7 тис грн. Аутсайдерами є Міженецька, Воле-Баранецька, Луківська, Бабинська, Вільшаницька, Щирецька ОТГ. Найгірші показники у Міженецькій ОТГ.

Читайте також: Кого обрали громади головами ОТГ на Львівщині. Оновлюється

Загалом, упродовж січня-вересня 2020 року надходження до загального фонду бюджетів ОТГ становили 1 млрд 30 млн грн. При тому зазначається, що на окремі показники рейтингу цьогорічна пандемія не мала суттєвого впливу.

Найвищий показник капітальних видатків і видатків розвитку, а також найменша частка видатків на утримання апарату до загального фінансового ресурсу громади дісталася Дублянській ОТГ – 16,8% (середній показник по усіх ОТГ 25,6%).

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!