НАЗК визнало спонсором війни виробника «Мілки» та «Ведмедика Барні»

970 0
За 2022 рік російський філіал компанії отримав прибуток у 339 мільйонів доларів.
Умовне фото

Умовне фото

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло до переліку міжнародних спонсорів війни американську компанію Mondelez International, що виробляє продукти харчування. Про це йдеться на сайті НАЗК.

Після початку повномасштабного вторгнення Mondelez International продовжила вести бізнес у росії. За 2022 рік російський філіал компанії отримав прибуток у 339 мільйонів доларів. А податків у бюджет росії компанія сплатила на понад 61 мільйон доларів.

Читайте також: До переліку спонсорів війни вже внесли 24 тисячі осіб, – НАЗК

На російському ринку американську компанію представляє ТОВ «Мон’дэлис Русь», яка має три заводи:

  • фабрику «Большевик», яка випускає печиво «Ювілейне», OREO, «Ведмедик Барні» та крекери TUC;

  • виробництво в Покрові – шоколад Alpen Gold, «Воздушний», Milka та батончик Picnic;

  • завод у Великому Новгороді – жувальна гумка Dirol і льодяники Halls.

Компанія є лідером ринку кондитерських виробів у категоріях шоколад, шоколадні цукерки та бісквіти, а також посідає друге місце в категорії жувальна гумка та карамельки.

«Mondelez публічно афішує свою благодійну допомогу дітям, які постраждали від російського вторгнення в Україну. Водночас лукаво розширює свою діяльність у країні-агресорці й продовжує сплачувати значні кошти до її держбюджету. Який витрачається, в тому числі й на ракети, що вбивають українських дітей», – зазначили в НАЗК.

Зазначимо, НАЗК вже внесло 26 компаній до переліку міжнародних спонсорів війни. Їх автоматично вносять до World-Check – бази даних людей і організацій із підвищеним ризиком, яку використовують у всьому світі для виявлення та управління фінансовими, регуляторними та репутаційними ризиками.  

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!