Київ

НАЗК знайшло 1,7 млн грн необґрунтованих активів у депутата Київради

612 0
Матеріали перевірки спрямували до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки необґрунтованих активів у депутата Київської міської ради на майже 1,7 млн грн. Про це поінформувала пресслужба відомства.

У декларації за 2020 рік депутат Київради повідомив, що він та дружина мають понад 7 млн грн готівкою. За 2021 рік політик задекларував вже 9,5 млн грн готівки. Різниця між активами, задекларованими у 2020 та 2021 роках, склала майже 2,4 млн грн, підрахували у НАЗК.

«Разом з тим у 2021 році подружжя купило 8 земельних ділянок у Києві та області на понад 1,5 млн грн!», — йдеться у повідомленні.

Ось тільки обсяги доходів та витрат сім’ї депутата у 2021 році свідчать про відсутність фінансової спроможності як для заощадження грошових коштів, так і для придбання частини зазначених об’єктів нерухомості на майже 1,7 млн грн, наголосили у відомстві.

«У відповідь на запит НАЗК посадовець не надав інформацію та документи, які могли б підтвердити законність походження цих коштів», — зазначили у Нацагентстві.

У НАЗК не називають прізвище депутата, але додали, що у 2020 році його обрали до Київської міськради у виборчому окрузі, який територіально межує з населеними пунктами, де були придбані земельні ділянки.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!