Названо три райони Києва, в яких найважче відновити електропостачання після обстрілів

13038 0
Найбільше від обстрілів енергетичної інфраструктури страждають північні райони столиці
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

У столиці є три проблемні райони з точки зору забезпечення електроенергією, які найбільше страждають після обстрілів з боку Росії. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв в інтерв’ю ТСН.

«Обмеження електропостачання у Києві продовжують застосовувати, і вони напряму залежать від масштабів та наслідків ракетних обстрілів. У столиці, залежно від цих факторів, фіксували певну географію проблемних районів. Зокрема, після чергових обстрілів проблемною з точки зору забезпечення електроенергією була північна частина міста – Оболонський, Святошинський і Подільський райони», – зазначив він.

За словами Пантелєєва, інші райони Києва перебували у кращому стані.

Він відзначив, що ворог регулярно намагається поцілити в енергетичні об’єкти столиці та області. Росія хоче залишити Київ повністю без світла.

Водночас місто готується до різних сценаріїв розвитку подій, в тому числі більш критичних.

Читайте також: Київщина отримала 90 тонн енергетичного обладнання з шести країн

Нагадаємо, енергосистема вже пережила 12 ракетних атак ворога та 14 ударів дронів по енергооб’єктах. Після російської атаки 14 січня було також пошкоджено кілька ТЕС. 19 січня глава Агенції США з міжнародного розвитку (USAID) Саманта Пауер повідомила про надання Україні 125 млн доларів на забезпечення резервного живлення систем водопостачання та опалення Києва.

Станіслав Нестеренко

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!