«Небесний генерал». У Львові вшанували пам'ять Героя України Сергія Кульчицького

1159 0
Генерал загинув 29 травня 2014 року на Донеччині.
Фото: Сергій Кульчицький

Фото: Сергій Кульчицький

Сьогодні Сергію Кульчицькому мало виповниться 57 років, але йому назавжди залишиться 50 років, повідомляє Батальйон імені генерала Кульчицького.

«Повний сил, достатньо молодий, сильний, розсудливий, неймовірно справедливий, Таким пам'ятають Сергія Петровича всі, хто його знав. Сьогодні в зоні проведення ООС вшановували пам'ять Героя. Нацгвардійці приїхали до місця падіння гелікоптера, а ветерани нашого батальйону відвідали місце поховання Сергія Петровича на Личаківському цвинтарі, та вшанували пам'ять генерал-майора Кульчицького, поклавши квіти на могилу», – йдеться у повідомленні батальйону.

У Львові в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла відбулась панахида за «небесним генералом».

Загинув генерал 29 травня 2014 року на Донеччині. Близько 12:30, поблизу Слов’янська, після розвантаження харчових продуктів на блокпосту та проведення ротації, повертаючись з району гори Карачун, вертоліт МІ-8МТ, на борту якого знаходився Сергій Кульчицький, був обстріляний та підбитий терористами. Під час падіння борту вибухнули паливні баки.

Разом з генералом загинуло ще 12 осіб: шість військовослужбовців Національної гвардії та шість представників спецпідрозділу МВС України. Штурман екіпажу, старший лейтенант Олександр Макеєнко залишився живим.

За виняткові військові заслуги перед Українською державою, героїзм і самопожертву, виявлені у захисті державного суверенітету України, 20 червня 2014 року був відзначений званням Героя України з орденом «Золота Зірка». Посмертно.

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!