У Львові назвали місця з найбільш забрудненим повітрям

12866 0
У порівнянні із 2019 роком у Львові значно покращилась якість повітря.
ілюстративне фото: Автолюбитель

ілюстративне фото: Автолюбитель

У січні-лютому 2021 року фахівці провели заміри повітря на 30 перехрестях Львова та визначили на яких із них повітря найчистіше та найзабрудненіше. Якість повітря у Львові покращилась у порівнянні із 2019 роком, у місті немає перехресть зі шкідливим та дуже шкідливим рівнем забруднення.

Читайте також: У Львові зламали два молоді дерева на нещодавно відремонтованій вулиці

Як повідомили в хімічній лабораторії КП «Адміністративно-технічне управління», перевищення допустимих норм хімічних компонентів зафіксували на 19-ти із 30-ти львівських перехресть.

Безпечний рівень забруднення є на чотирьох перехрестях: вул.Шпитальна – вул.Данилишина, вул.Січових Стрільців – вул.Гнатюка, вул.Зелена – вул.Конопницької – вул.Петрушевича,  вул.Городоцька – вул.Залізнична.

Помірний рівень є на п’яти перехрестях: пр.Червоної Калини; вул.Личаківська – вул.Пасічна;  вул.Липинського – вул.Хмельницького; вул.С.Бандери – вул.Антоновича – вул.Русових; вул.Кульпарківська – вул.Городоцька.

Читайте також: Які перехрестя Львова найбільш забруднені. Результати дослідження

Нагадаємо, у жовтні 2020 року, виконавчий комітет ЛМР погодив комплекс заходів для покращання якості повітря у Львові. У 2021 році у Львові планують закупити та встановити ще дві стаціонарні станції для моніторингу якості повітря на них у проєкті бюджету розвитку передбачено 3 мільйона гривень.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!