(Не)обмежені можливості. Акторка театру тіней. Відео

23573 0
Tvoemisto.tv продовжує знайомити читачів із особливими людьми благодійного фонду «Карітас-Львів». Особливі вони не через діагноз, а через талант, що розкривається попри висновки лікарів.

«Повірте, їх не можна не любити. Справді, не дарма їх називають дітьми сонця за їх сонячні погляди, сонячні думки і таланту в них, повірте, неміряно. Ці криниці, вони постійно наповнені їхніми талантами, тільки потрібно їх розкрити і, власне, це ми стараємося робити тут», – запевняє соціальний педагог БФ «Карітас-Львів» Наталія Загайко.

Батьки «Дитини сонця» Юлії Куриляк займалися ландшафтним дизайном у Львові. Жителі і гості міста досі можуть споглядати їх роботи. Юлія зростала у люблячій родині, мати й досі приділяє увагу всебічному розвитку особливої доньки. Не виключено, що саме тому в дівчині розкрилися акторські і поетичні здібності.

Читайте також: (Не)обмежені можливості. Особлива поетеса Анастасія Олексюк. Відео

«Я вже дуже давно ходжу в театр до Лілії Сютик, театр «Картинка». В мене там є і коліжанки. Ті коліжанки вже дорослі, мають чоловіків, дітей. Ми за завісою показуємо вистави. Виконую ролі від Червоної Шапочки до Зеленої Панночки, Панни Францішки, багато ролей», – розповідає Юлія.

«Справді, дівчина досить талановита, зосереджена на роботі, з нею приємно спілкуватися, але вона не тільки наш центр відвідує. Вона з мамою ходить у фітнес-зал, ходить на аквааеробіку», – говорить подруга родини Куриляк Наталія Загайко.

Акторка театру тіней із синдромом Дауна Юлія Куриляк дуже болісно переживає події на сході України. Своїм захисникам дівчина присвячує вірші. 

Підготувала Аліна Петренко
Відео: Аліна Петренко, Володимир Барчук, Анастасія Михалець

 

Цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки Національного фонду на підтримку демократії NED


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!