Неподалік Винниківського озера хочуть збудувати 12 дач

5118 1
На перспективу між Винниками і Львовом пропонують прокласти трамвайну колію.
Фото: google maps

Фото: google maps

Між Львовом та Винниками, неподалік Винниківського озера, планують збудувати 12 дачних будинків та прокласти трамвайну колію. Про це йдеться у детальному плані території між вул. Личаківською, землями Львова та землями Винниківської міської ради, що оприлюднила ЛОДА.

Читайте також: Як змінювалося Винниківське озеро з роками. Раритетні фото

Зазначається, що наразі територія ДПТ площею 1,95 га не використовується належним чином. Тож тут планують збудувати 12 дачних будинків на 1-2 поверхи з мансардою, прокласти міжквартальні проїзди, встановити зі сторони Личаківської шумовідбивні екрани, облаштувати шість паркомісць.

Читайте також: Трамвай, веломаршрут чи стадіон. Що насправді треба Винникам і Львову

У червоних лініях Личаківської, що становлять 40 м, на перспективу передбачили прокласти трамвайний маршрут, що з’єднає Львів та Винники. При влаштуванні шумозахисного екрану мають враховувати трикутники видимості дл транспорту при виїзді на вул. Личаківську.

Сам квартал має бути енергоефективним, водопостачання прокладуть від наявного водопроводу на Личаківській, а у східній частині кварталу планують встановити самопливну мережу локальних каналізаційних очисних споруд.

Реалізувати детальний план хочуть за 20 років, перший етап розрахований на 3-7 років.

Громадські слухання щодо ДПТ відбудуться 23 січня о 18:00 у Пороховій вежі. Також до 13 лютого мешканці можуть подавати письмові пропозиції та зауваження до ДПТ через ЦНАП.

Читайте також: «Сходіть до сповіді». Як минули обговорення щодо території біля Винниківського озера

Нагадаємо, що територію навколо Винниківського озера забудовує львівський бізнесмен та депутат Григорій Козловський. Поруч він хоче будувати рекреаційно-спортивну зону з лижними витягами та вузькоколійкою.

Вікторія Ейсмунт

Схеми з ДПТ


Читайте також:
14 Січня, 2020 21:52
Ростислав У Львові є багато територій, які використовуються неналежним чином, чи це означає, що там можна будувати дачні, трьох поверхові, будиночки для мешканців Львова ?? Цікаво, хто житиме в тих будиночках, в парковій території, біля самісінького озера та спортивного комплексу....??
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!