Неповнолітнього мешканця Київщини підозрюють у державній зраді

1576 0
Хлопець передавав ворогові інформацію про ЗСУ.
Фото: Київська міська прокуратура

Фото: Київська міська прокуратура

У Києві повідомили про підозру неповнолітньому мешканцю області у державній зраді та таємному викраденні чужого майна, які він вчинив в умовах воєнного стану. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що у період тимчасової окупації села на території Бучанського району Київської області 17-річний місцевий мешканець добровільно перейшов на бік ворога. Він передавав представникам російської армії відомості про мешканців села, магазини та будинки, де можуть зберігатися цінні речі, а також іншу інформацію, за що отримував матеріальну винагороду та привілеї від представників окупаційних військ», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Мешканець Києва співпрацював з окупантами у Новій Каховці

Крім того, підозрюваний разом з військовослужбовцями збройних сил російської федерації проник до одного з будинків на території села, звідки таємно викрали чуже майно. За скоєне йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 10 років. 

Нагадаємо, Подільська окружна прокуратура міста Києва повідомила про підозру мешканцю столиці через публічні заклики до співпраці зі збройними формуваннями росії. Крім того, він займав посаду, пов’язану з виконанням адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених у тимчасово окупованій Новій Каховці.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!