У Львові пропонують створити окремий заклад для освідування водіїв

2263 0
У середньому близько 8 водіїв у Львові кожного дня сідають нетверезими за кермо.

За минулий рік у Львові зупинили нетверезими за кермом 2815 водіїв, а 183 рази сіли п’яними за кермо повторно. Такі дані оприлюднили під час воркшопу щодо консолідації зусиль усіх зацікавлених сторін на відновлення кабінету огляду і запуску мобільних пунктів огляду у Львові та області.

За статистикою в середньому 8 водіїв на день у Львові сідають за кермо на підпитку. Громадська організація Pitbull уже два роки разом із патрульними декілька разів на місяць влаштовує рейди та виявляє нетверезих водіїв за кермом. Торік таких рейдів провели 17.

Активісти зазначають, що лабораторні дослідження є обов’язковим, однак огляд водіїв проводять у травмпункті у порядку загальної черги, а самі реактиви часто відсутні. Тож вони пропонують для зменшення кількості порушників на дорогах, облаштувати нові пункти огляду на алко- і наркосп'яніння, зокрема й мобільних лабораторій, та створити незацікавлений орган, який із 1 січня 2020 буде опрацьовувати справи нетверезих водіїв. Цю ініціативу спершу пропонують запровадити на локальному рівні, а згодом – масштабувати на всеукраїнському.

Читайте також: П'яна справа. Що заважає судити нетверезих водіїв швидко і справедливо

Додамо, що загалом минулого року в Україні зафіксували більше 110 тис. випадків нетверезого водіння, що лише на чотири тисячі менше, аніж минулоріч.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!