Німеччина надала новий пакет військової допомоги для ЗСУ. Що увійшло

874 0
Берлін готує до передачі Україні: 7 зенітних установок Gepard, і 100 тисяч аптечок.
Фото: Фокус

Фото: Фокус

Німеччина передала ЗСУ нову партію військової допомоги, яка включає запчастини до радянських ударних вертольотів Мі-24. Також вже готують до відправки в Україну сім зенітних установок Gepard.

Джерело: сайт німецького уряду, НВ

Читайте також: Україна отримала від Німеччини танкові тягачі та бронеавтомобілі

Передана Україні допомога включає:

  • 3 танкові мостоукладачі Biber;

  • 8 надводних безпілотників;

  • 12 прикордонних машин;

  • 4 тисячі спальних мішків;

  • запчастини для Мі-24;

  • 30 машин швидкої допомоги.


Також Берлін готує до передачі Україні: 7 зенітних установок Gepard, і 100 тисяч аптечок. Частину техніки поставлять зі складів бундесверу, а іншу – від промисловості, що фінансуються внаслідок коштів ініціативи уряду з модернізації. У німецькому уряді підкреслили, що з міркувань безпеки не буде повідомлятися інформація про способи і терміни доставки озброєння.

Нагадаємо, міністр закордонних справ НІмеччини Анналена Бербок пообіцяла Україні багаторічну підтримку у війні проти росії, якщо це буде необхідно. За її словами, Україна також захищає свободу та мирний порядок Європи, тож Берлін підтримуватиме Київ  стільки, скільки потрібно.

 

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!