Україна отримала від Німеччини танкові тягачі та бронеавтомобілі

1215 0
Для відправки в Україну Німеччина готує ще 14 гусеничних машин з дистанційним керуваннямю
M1070 Oshkosh/Фото: Мілітарний

M1070 Oshkosh/Фото: Мілітарний

Німеччина передала Україні ще два танкові тягачі M1070 Oshkosh та 14 прикордонних автомобілів.  

Джерело: Громадське

Загалом Україна вже отримала 10 тягачів M1070 Oshkosh та 53 прикордонні автомобілі. Також нещодавно Німеччина передала 5 реактивних залпових систем MARS II з боєприпасами, 30 зенітних самохідних установок Gepard, 500 ракет Stinger, систему протиповітряної оборони IRIS-T SLM, 14 самохідних гаубиць Panzerhaubitze 2000, 54 бронетранспортери М113 та іншу техніку, зброю та матеріали, як-от зимовий одяг. 

Читайте також: Львів отримав від Німеччини чотири генератори. Де їх встановлять

Зазначимо, що система протиповітряної оборони IRIS-T SLM уже стала на бойове чергування в Україні та продемонструвала перші результати роботи. Німеччина обіцяє наприкінці 2022-го та на початку 2023 року передати Україні ще три системи IRIS-T SLM. Також для відправки в Україну Німеччина готує ще 14 гусеничних машин з дистанційним керуванням.

Нагадаємо, німецька система ППО знищує 9 із 10 ворожих ракет. 

Антоніна Костик

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!