Німеччина погодила пакет допомоги населенню на 65 млрд євро

2266 0
Студенти мають отримати одноразову виплату 200 євро, пенсіонери – 300 євро.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Зважаючи на високі ціни на енергоносії, німецька коаліція погодила третій пакет допомоги населенню. Про це повідомляє видання Bild.

Загальний обсяг погодженого пакета становить 65 мільярдів євро. Студенти мають отримати одноразову виплату 200 євро, пенсіонери – 300 євро. Заплановані заходи розвантажать усіх – у тому числі пенсіонерів, студентів, студентів технікумів і практикантів, вважають в німецькому уряді.

Читайте також: Більшість федеральних земель у Німеччині призупиняють прийом біженців

З 1 січня 2023 року допомогу на першу та другу дитину збільшать на 18 євро на місяць. Крім того, максимальний розмір допомоги на дитину знову збільшать до 250 євро на місяць.

На початку 2023 року наступного року стандартні ставки для малозабезпечених мають бути збільшені приблизно до 500 євро.

Крім того, буде знижена ціна на електроенергію для основного споживання, у майбутньому діятиме пільгова ціна. З жовтня до кінця березня 2024 року на споживання газу діятиме знижена ставка податку у 7% замість звичайної ставки податку у19%.

Читайте також: За пів року кордон перетнуло шість мільйонів українців

Коаліція також домовилася про квиток, який замінить запроваджений улітку проїзний вартістю 9 євро. Ціна нового квитка ще остаточно не визначена.

Нагадаємо, що Європейський союз готується виділити новий пакет фінансової допомоги Україні у розмірі 5 мільярдів євро. За словами дипломатів ЄС, Єврокомісія, виконавчий орган ЄС, запропонує кредитний пакет наступного тижня, щоб допомогти Києву покрити невідкладні витрати, включаючи заробітну плату та пільги.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!