Більшість федеральних земель у Німеччині призупиняють прийом біженців

1316 0
12 із 16-ти федеральних земель Німеччини «активували блокування» в системі розподілу біженців територією країни.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

12 із 16-ти федеральних земель Німеччини «активували блокування» в системі розподілу біженців територією країни. З початку повномасштабного вторгнення до Німеччини прибули понад 980 тисяч людей з України, і регіони скаржаться, що їхні можливості перебувають на межі. Про це повідомляє німецьке RND з посиланням на Міністерство внутрішніх справ Німеччини, передає «Громадське». 

Читайте також: За пів року кордон перетнуло шість мільйонів українців 

У міністерстві повідомили, що з початку активної війни до Німеччини прибули понад 980 тисяч біженців з України. Кілька федеральних земель висловили стурбованість тим, що незабаром вони досягнуть своєї межі пропускної спроможності, зокрема й тому, що можна спостерігати зростання кількості біженців на «балканському маршруті».

На цьому тлі 12 федеральних земель «активували блокування в системі початкового розподілу» біженців, повідомили у міністерстві.

Речниця МВС заявила, що такі тимчасові заборони на прийом біженців «не є чимось незвичайним». Крім того, розподіл, як і раніше, можливий, оскільки великі федеральні землі досі можуть приймати людей. Федеральний уряд Німеччини також надає допомогу, виділивши 318 об'єктів федеральної власності, та вивчає подальші заходи підтримки.

Читайте нас у Instagram: актуальні та важливі новини Львова та України

Нагадаємо, станом на 30 серпня 506 736 українських дітей були інтегровані в шкільні системи країн Європейського Союзу. Крім того, від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, з 24 лютого, кордон у напрямку Польщі перетнули 6 мільйонів людей. 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!