Німеччина вже готова підтримати ембарго на російську нафту

812 0
Країна погодилася на повне ембарго за умови, що Берлін отримає достатньо часу для забезпечення альтернативних поставок.
Фото: Financial Times

Фото: Financial Times

Німеччина готова підтримати ініціативу Європейського Союзу щодо запровадження ембарго на імпорт нафти з росії. Про це пише The Wall Street Journal із посиланням на німецьких урядовців.
 
Зазначається, що Берлін був одним із головних противників запровадження санкцій ЄС щодо торгівлі нафтою та газом з москвою, однак 27 квітня представники Німеччини в інституціях ЄС погодилися на повне ембарго на російську нафту за умови, що Берлін отримає достатньо часу для забезпечення альтернативних поставок.
 
 
Такі зміни політики Німеччини збільшують імовірність того, що країни ЄС домовляться про поетапне ембарго на російську нафту, а рішення можливе вже наступного тижня. Утім, все ще обговорюється, як швидко ЄС припинить імпорт нафти з рф і чи вдаватиметься до обмеження цін або зміни тарифів. 
 
Крім того, джерела видання зазначають, що дебати в Європі щодо заборони російської нафти останніми днями рішуче змінилися, проте деякі країни залишаються обережними через економічний вплив нафтового ембарго: зокрема Угорщина, Італія, Австрія та Греція, тоді як для ухвалення рішення заборону на нафту повинні схвалити всі 27 урядів ЄС.
 

Нагадаємо, що 26 квітня Міністр економіки Німеччини Роберт Габек заявив, що країна готова припинити поставки російської нафти. Зараз частка російської нафти на німецькому ринку становить лише близько 12 відсотків. І ця частка припадає виключно на поставки для нафтопереробного заводу PCK у Шведт-на-Одері.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!