ЄС не має згоди щодо ембарго на російські газ і нафту

1047 0
В Німеччини й Австрії більша частина газу з росії, тому вони проти, поки не знайдуть альтернативи. Угорщина – категорично проти.
Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель

Євросоюз працює над шостим пакетом санкцій проти росії. Між країнами-членами триває дискусія щодо ембарго на постачання російських нафти та газу. Єдиної позиції країни не мають. Про це заявив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель німецькому виданню Die Welt

«Зупинка імпорту нафти і газу або каральний тариф були б важливі, щоб чинити тиск на путіна і посадити його за стіл переговорів. Але на цей момент у нас в ЄС немає єдиної позиції з цього питання», – сказав Боррель. 

Боррель сказав, що деякі країни ЄС «дуже чітко заявили, що не підтримають ембарго». Він уточнив, що це стосується, зокрема, і альтернативних варіантів на кшталт штрафних мит на нафтогазове постачання з рф.

Зокрема, йдеться про Німеччину та Австрію, які отримують більшу частину свого природного газу з росії, і вони рішуче виступили проти припинення поставок нафти та газу, поки не знайдуть достатні альтернативні джерела постачання. Категорично виключила заборону на імпорт газу та нафти Угорщина. 

Читайте також: Суверенна незалежна Україна буде існувати набагато довше, ніж путін, - Блінкен

Водночас усі країни ЄС працюють над тим, щоб скоротити свою залежність від російської нафти і газу. «У якийсь момент це станеться, і тоді росія болісно відчує, що доходи від нафтогазового бізнесу втрачаються», – додав Боррель.

Видання пише, що запровадження нафтового ембарго є більш імовірним, ніж заборона на імпорт газу. Оскільки країнам ЄС легше знайти альтернативних постачальників.

Боррель зазначив, що цю тему обговорять на наступному саміті ЄС, який відбудеться наприкінці травня, і що він не очікує жодного рішення з цього приводу раніше.

Нагадаємо, що наразі офіційні особи США та Європейського Союзу ведуть переговори щодо кроків, які ЄС міг би вжити, щоб обмежити імпорт нафти з росії. Мета переговорів – з’ясувати, у який спосіб можна якомога сильніше вдарити по президенту росії володимиру путіну

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!