Німеччина викреслила важке озброєння із військової допомоги Україні

3050 0
Раніше у списку допомоги були навіть сучасні танки Leopard 2, але Німеччина почала скорочувати списки.
Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц

Міністерство оборони Німеччини виключило все важке озброєння зі списку допомоги Україні, хоча німецька промисловість готова поставити багато озброєнь у короткостроковій та середньостроковій перспективі, пише Європейська правда з посиланням на Bild.

Ще в середині березня майже все озброєння, яке запросила Україна, було в списку поставок німецької промисловості – навіть сучасні танки Leopard 2.

Раніше у списку були також БТР «Puma» та «Marder», БТР «Boxer», «Fuch». Україна також повідомляла федеральний уряд і промисловість Німеччини про гостру потребу в реактивних системах залпового вогню та протикорабельних ракетах, а також протитанкових ракетах типу «Milan» і «Spike».

За даними видання, Міноборони Німеччини почало скорочувати списки на наполегливу вимогу канцелярії Олафа Шольца. В результаті перелік можливого експорту озброєнь німецької військової промисловості в Україну скоротився з 48 до 24 сторінок.

Читайте також: Коло путіна звузилося, але дуже мало шансів, що він змінить свій курс 

Зазначимо, що загальна вартість усіх «консолідованих» німецьких озброєнь для України становить лише 307 мільйонів євро, хоча уряд Німеччини заявляв про виділення 1 млрд євро, більша частина якого нібито мала піти Україні. Натомість Німеччина планує постачання сучасних пристроїв, таких як високотехнологічні радари та дистанційно керовані бойові модулі для встановлення на українську бронетехніку.

Додамо, що Міністерство оборони України після отримання інформації про скорочений список надіслало німецькій стороні ще два запити, однак німецький уряд проігнорував ці листи.

Нагадаємо, що міністри фінансів Великої сімки G7 анонсували додаткову підтримку Україні на суму понад 24 мільярди доларів на 2022 рік та висловили готовність її збільшити в разі потреби. Вони також висловили жаль щодо участі росії в міжнародних форумах, включаючи зустрічі Великої 20-ки G20, Міжнародного валютного фонду та Світового банку цього тижня.

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!