Коло путіна звузилося, але дуже мало шансів, що він змінить свій курс, – Bloomberg

2268 0
Попри неспроможність захопити більшу частину України, путін все одно «хоче швидко окупувати Донбас».
Президент росії володимир путін/Фото:AFP

Президент росії володимир путін/Фото:AFP

Через кілька тижнів після початку вторгнення коло радників та контактів путіна ще більше звузилося, а рішення про вторгнення він приймав «зі жменькою людей», передає УП з посиланням на Bloomberg. 

«За словами двох людей, через кілька тижнів після початку вторгнення коло радників та контактів путіна ще більше звузилося порівняно з обмеженою групою прихильників жорсткої лінії, з якими він регулярно консультувався раніше». 

Як зазначає Bloomberg, рішення про вторгнення «було прийнято путіним та жменькою яструбів, включаючи міністра оборони Сергія Шойгу, начальника Генштабу Валерія Герасимова та секретаря Ради безпеки росії Миколу Патрушева». 

Крім того, «невелика, але зростаюча кількість високопоставлених кремлівських інсайдерів тихо ставить під сумнів рішення путіна почати війну». Водночас поки що ці люди не бачать жодних шансів на те, що російський президент змінить свій курс, і жодних перспектив кинути йому виклик удома.

Читайте також: Будуть масивніші бомбардування. Експерт про 9 травня, цілі росії і новий виток війни

За їхніми словами, путін відкидає спроби інших офіційних осіб попередити його про згубні економічні та політичні втрати. Також усе більше і більше високопоставлених інсайдерів доходять висновку, що відданість путіна продовженню вторгнення прирече росію на роки ізоляції та загострення напруженості, внаслідок чого її економіка буде паралізована, її безпека буде поставлена під загрозу, а її глобальний вплив ослабне.

Також додають, що президент рф, як і раніше, упевнений, що громадськість його підтримує, а росіяни готові піти на роки жертв заради його бачення національної величі. путін сповнений рішучості, навіть незважаючи на те, що кремлю довелося скоротити свої амбіції зі швидкого захоплення більшої частини України до ​​битви за Донбас на сході.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!