НМТ на Львівщині цьогоріч проведуть в укриттях

1181 0
Це потрібно для того, щоби учні могли спокійно почати й завершити тест, незважаючи на тривоги.

НМТ на Львівщині у 2024 році проводитимуть в укриттях. Про це під час брифінгу повідомив керівник департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска.

«Цього року національний мультипредметний тест ми вирішили провести в укриттях. Це потрібно для того, щоби учні могли спокійно почати й завершити тест. Бо коли з'являється сигнал тривоги, зумовлений агресивними діями російської федерації, учні змушені переривати проходження тесту і спускатися в укриття. А тривала тривога взагалі призводить до перенесення тестування та стає причиною додаткового хвилювання учнів», –  пояснив чиновник.

Допомогти з технікою, аби провести тестування в укриттях, зголосилася низка львівських університетів та закладів освіти. 

Читайте також: Стало відомо, коли вступники складатимуть НМТ в 2024 році

Реєстрація на тест починається 14 березня і триватиме до 11 квітня 2024 року. Саме ж тестування займе 4,5 години. Усі бажаючі повинні будуть здати 4 тести. Обов'язковими будуть українська мова, математика та історія України. Четвертий предмет можна обрати самостійно: фізику, хімію, біологію, географію, українську літературу або іноземну мову (англійську, німецьку, французьку або іспанську).

Нагадаємо, що у Львівській області вперше в Україні сформували мережу академічних ліцеїв, частину з цих ліцеїв уже створили.

Володимир Федорович

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.  

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!