Нова авіакомпанія Air Ocean припинила всі польоти в Україні

2175 0
Авіаперевізник оголосив про зупинення всіх польотів 15 січня.
Фото: компанія "Антонов"

Фото: компанія "Антонов"

Нова українська авіакомпанія Air Ocean повідомила про зупинення польотів на усіх рейсах. Таке рішення пояснюють затримкою постачання нових літаків, а вже отриманих авіалайнерах Ан—148 мають провести планове технічне обслуговування. Про це йдеться на Facebook-сторінці авіакомпанії.

Читайте також: Українська авіакомпанія Ocean Airlines виконала перший рейс з Києва до Львова

Польоти планують поновити з 15 березня 2022 року. За придбані квитки обіцяють повністю компенсувати кошти. Або ж пропонують пасажирам зберегти за собою право польоту з відкритою датою вильоту, а при купівлі наступного квитка нададуть знижку 50%.

Водночас avianews.com пише, що про відміну рейсів пасажири почали отримувати перші повідомлення 14 січня, за день до офіційної зупинки всіх польотів. Однак, згідно з українським законодавством, авіаперевізник повинен повідомляти пасажирів про відміну рейсів не менше ніж за 14 днів до вильоту, інакше він зобов’язаний виплатити компенсацію від 250 до 600 євро залежно від тривалості маршруту.

Читайте також: Air Ocean Airlines запускає рейси зі Львова до Запоріжжя

Як пише видання, таке різке скасування рейсів може свідчити про фінансові проблеми. Адже якщо причина тільки у плановому технічному обслуговування літаків, то про це було відомо заздалегідь.

Додамо, що перший рейс Air Ocean Airlines виконала 21 листопада 2021 року. Два літаки Ан-148, які отримала компанія, були виготовлені в Росії у 2011 та 2012 році. Там вони літали до Сибіру в авіакомпанії «Ангара». Український перевізник не перефарбовував літаки, а російський прапор та реєстрацію на фюзеляжі закрили за допомогою наклейок. Ще один літак, що також літав у Росії, Air Ocean Airlines планувала отримати наприкінці січня 2022 року.

Читайте також: Авіакомпанія Air Ocean Airlines почала літати зі Львова до Харкова 

Для довідки

Air Ocean Airlines – українська авіакомпанія, заснована 16 вересня 2020 року. Вона отримала ліцензію на перевезення пасажирів повітряним транспортом 27 жовтня 2021 року. Основним видом діяльності авіакомпанії є виконання регулярних та чартерних перевезень на літаках українського виробництва АН-148 та АН-158 (підтримуючи ініціативу Президента України Володимира Зеленського, авіакомпанія стала першим перевізником, що літатиме на літаках вітчизняного виробництва).

Наразі флот авіакомпанії складається із двох літаків Ан-148-100E, які раніше літали у флоті російської авіакомпанії АНГАРА (залишки лівреї якої залишились на літаках до цих пір). До кінця 2021 року має бути поставлений ще один літак, а у 2022 році – ще три літаки. Загалом компанія планує експлуатувати до 10 літаків такого типу. Повний цикл обслуговування літаків Ан-148 буде виконуватись в межах України. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!