У Львові відреставрували 5 унікальних брам. Фото до і після

6458 0
Львів'яни, які хочуть відреставрувати вхідну браму свого будинку чи історичні вікна в квартирі, можуть скористатися безкоштовною консультацією експерта GIZ.
ілюстративне фото: брама на вул. Князя Романа, 26 (фото надали в GIZ)

ілюстративне фото: брама на вул. Князя Романа, 26 (фото надали в GIZ)

Упродовж 2017-го року в рамках проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини Львова» (GIZ) відреставрували п'ять об'єктів. Tvoemisto.tv дізнавалося перелік та адреси відновлених брам.

Читайте також: Як змінять громадські простори Львова. Плани урбаністів на 2017-й рік

Брами та вікна історичних будівель одночасно виконують практичну та естетичну функції: з одного боку, вони є стилістичним елементом будівлі, частиною його декору, з іншого боку, їх щодня активно використовують мешканці, а тому вони особливо сильно зношуються, інформують на сайті urban-project.lviv.uа.

Багато хто з мешканців вирішує повністю замінити старі історичні добротні вікна та брами, які вийшли з ладу, на низькопробні пластикові замінники. Проте заміна історичних брам та вікон на пластикові в історичних будівлях не лише заборонена, але й шкодить будинку і зменшує вартість нерухомості.

Читайте також: Восени у Львові запрацює URBAN-бібліотека. Візуалізація

Мешканці, які хочуть відреставрувати вхідну браму свого будинку чи історичні вікна в квартирі, можуть у будь-який час скористатися безкоштовною консультацією експерта GIZ з реставрації дерева або отримати контактні дані висококваліфікованих майстрів, які працюють у рамках програми cпiвфінансування реставрації історичних вікон і брам.

Відреставровані об’єкти у 2017 році

Вул. Князя Романа, 26

Вул. Князя Романа, 24

Вул. Устияновича, 4 

Вул. Котлярська, 4

Вул. Мартовича, 8

Як додали в GIZ, зараз тривають роботи на проспекті Шевченка 15: реставрують дерев’яну браму

Через надзвичайну популярність цієї програми, велику кількість запитів і недостатню кількість кваліфікованих столярів-реставраторів наразі прийом нових заявок на реставрацію тимчасово припинено.

Марія Стахів, Юлія Сабадишина

фото надала Наталя Тарнавчик з GIZ


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!