Новий офіс львівської поліції на вулиці Стрийській нарешті добудують

6620 0
Проект зареєстрований у Мінекономрозвитку, а Євросоюз виділив грант.
Зображення: GoogleMaps

Зображення: GoogleMaps

22 листопада 2018 року ГУ Нацполіції у Львівській області та Міністерство розвитку і фінансів Республіки Польща підписали грантовий договір про реалізацію проекту «Створення системи швидкого реагування на злочини та події у Львові». Про це Tvoemisto.tv повідомили в департаменті міжнародного поліцейського співробітницта ГУ НП Львівщини у відповідь на інформаційний запит.

Відтак, 20 лютого 2019 року цей проект зареєстрований у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України. Його кошторис становить 6 млн євро, з яких 5,4 млн – грантові кошти ЄС, а 600 тис. євро – кошти реципієнта, тобто ГУ Нацполіції у Львівській області.

Читайте також: Поліція Львова запустила мобільний додаток MyPol

Проект реалізовується в межах програми транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна» в межах Європейського інструменту сусідства.

Як розповіла у коментарі Tvoemisto.tv начальниця відділу супроводу та реалізації проектів міжнародної технічної допомоги Департаменту міжнародної технічної допомоги ЛОДА Ольга Табака, реалізація проекту розрахована на два роки – 2019-2020 роки.

«У межах проекту буде створений центр оперативного реагування на інформацію про злочини та інші події на території Львова та області. Там працюватимуть співробітники поліції, зокрема із знанням іноземних мов. Центр забезпечуватиме координацію дій аварійно-рятувальних служб, щоб вчасно надавати відповідну допомогу», – розповідає Ольга Табака.

Читайте також: Львівська поліція збудує кінологічний центр у Львові

Ідеться про недобудовану споруду на вулиці Стрийській у Львові, де мав бути прозорий офіс Львівського міського управління поліції. Будівництво почали ще у 2013 році.

«Ідеться про завершення другого етапу того будівництва», – уточнює Ольга Табака.

Додамо, землю неподалік від Стрийського автовокзалу поліції виділили у 2013 році. Тоді звели частину будівлі, на що витратили 13,2 млн грн. Та з 2015 року і досі роботи на об’єкті не проводились.

Олександра Бодняк

.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!