Новий штам коронавірусу. Що про нього відомо і чим він небезпечний

1180 0
На початку вересня хворобу зафіксували у майже 20 країнах світу.
Умовне фото / Unsplash

Умовне фото / Unsplash

У світі зафіксували новий штам коронавірусу ВА.2.86. Його назвали «Пірола» і він є найновішим підштамом «Омікрона», що налічує понад 30 мутацій. Про це пише Independent.

У повідомленні йдеться про те, що наразі «Піролу» вивчають. Зараз медики можуть лише сказати, що цей штам може обходити вже існуючий імунітет. Відтак це збільшує ймовірність зараження. Також він може швидко поширитися світом через зменшення обсягів тестування та нагляду за коронавірусом.

Найімовірніші симптоми «Піроли»: нежить, головний біль, втома (легка або сильна), чхання, біль у горлі. Також можуть виникнути діарея, подразнення очей і висипання.

Попередньо медики припускають, що новий штам коронавірусу може бути заразнішим, а перебіг хвороби важчим.

Читайте також: Що робити, якщо у лікарнях відмовляються надавати безкоштовні медичні послуги чи вимагають грошей. Пояснення

Додамо, на початку вересня ВА.2.86. вже зафіксували у США, Ізраїлі, Канаді, Данії, Великій Британії, Південній Африці, Швеції, Норвегії, Швейцарії, Таїланді, Франції, Іспанії, Португалії, Австралії, Німеччині, Південній Кореї та Японії.

Нагадаємо, медики попередили про імовірне зростання кількості хворих на грип та респіраторні захворювання вже на початку жовтня. До звичних сезонних недуг цьогоріч додасться також коронавірусна інфекція.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!