Обмеження руху через ремонти та перейменування вулиць. Головні події дня у Києві

717 0
Дайджест новин за 4 жовтня.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Сильний дощ до кінця доби

У Києві весь день йшов дощ. Протягом дня у місті був І рівень небезпечності, жовтий. 

Обмеження проходу пішоходів через ремонт тротуару

На вул. Маршала Тимошенка до 24 жовтня обмежили прохід пішоходів. На цій вулиці дорожники розпочали ремонт тротуару. Покриття оновлюють на ділянці від просп. Оболонського до просп. Івасюка (колишній просп. Героїв Сталінграда). 

Дерусифікація столиці 

У Подільському районі вулицю Вітчизняну перейменовано на Опільську. Відповідне рішення підтримали депутати міськради. 

Загалом у процесі дерусифікації міських об'єктів у столиці планують перейменувати ще 44 вулиці, провулки, площі, бульвари та проспекти, назви яких пов'язані з російською федерацією. Такі проєкти рішень підтримали на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та суспільних комунікацій, повідомляють в Київраді. 

У небуття підуть Московський провулок, вулиці Карла Маркса, Клари Цеткін, Краснодарська, Майкопська та Жигулівська. Натомість у процесі дерусифікації можуть з'явитись вулиці Генерала Кульчицького, Левка Лук’яненка, Максима Левіна, Кузьми Скрябіна, Дмитра Годзенка, Василя Стефаника, Павла Лі та Голди Меїр.

Безкоштовна стерилізація домашніх улюбленців 

Із 4 до 11 жовтня у клініках КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» можна безкоштовно стерилізувати свого домашнього улюбленця. Акція присвячена Всесвітньому дню захисту тварин, який відзначається 4 жовтня. Скористатись пропозицію зможуть соціально-незахищені верстви населення. Кількість безкоштовних стерилізацій обмежена: загалом проведуть 30 операцій.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!