Україна

«Обмежено придатних» чоловіків зобов’язали повторно пройти медогляд

1329 0
Таке нововведення передбачене в законопроєкті №10313, який 21 березня Верховна Рада підтримала у другому читанні.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Чоловіки, які були визнані обмежено придатними до служби, мають пройти повторний медичний огляд протягом дев’яти місяців. Про це повідомила заступниця міністра оборони України з питань соціального розвитку Наталія Калмикова в етері національного телемаратону.

Комітет ВР з питань нацбезпеки також виключив норму щодо обмеженої придатності військовозобов'язаних, залишивши лише норму про непридатність. Аналогічно виключили і слова про «обмежену придатність у воєнний час».

За словами Калмикової, це «полегшить життя десяткам тисяч людей»

Читайте також: У Львові ветерани можуть отримати кошти на розвиток власної справи

Законопроєкт також передбачає можливість для військовослужбовців перебувати на лікуванні до 12 місяців, зокрема за кордоном, та без потреби через 4 місяці проходити ВКЛ. 

Військовослужбовці ЗСУ мають право отримати одноразову відпустку при народженні дитини зі збереженням грошового забезпечення в повному розмірі.

Також встановлюється розмір одноразової грошової допомоги, що виплачується у разі загибелі (смерті) військовослужбовця під час виконання ним обов’язків військової служби. Він не може становити менше ніж 15 000 000 гривень.

Нагадаємо, що 21 березня Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроєкт, який посилює соціальний захист військовослужбовців та поліцейських. Законопроєкт підтримали в цілому 296 депутатів.

Софія Шавранська

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!