У Львові ветерани можуть отримати кошти на розвиток власної справи. Як це зробити

831 0
Ваучерна підтримка є одноразовою на сім’ю ветерана.
Умовне фото

Умовне фото

У Львівській міській раді триває прийом заявок на конкурс з ваучерної підтримки ветеранів та їх рідних. Учасники можуть отримати до 300 тис. грн на започаткування та розвиток власної справи. Подати заявку можна до 1 березня 2024 року. 

Хто може отримати ваучер?

Ваучерну підтримку для ветеранів та їх рідних можуть отримати ветерани/ветеранки або їх дружини/чоловіки, або один із батьків, якщо ветеран/нка не одружені, або один із неповнолітніх дітей, якщо вони зареєстровані у Львівській міській територіальній громаді. 

Скільки коштів можна отримати? 

Максимальна сума ветеранського ваучера – 300 тис. грн, але проєкт може додатково фінансуватися за рахунок інших джерел. 

Читайте також: Рада підтримала законопроєкт про додаткові пільги для військових

На що можна витратити ваучер?

Ваучер надається на такі цілі: придбання обладнання, сировини, комплектуючих; придбання, оренда, ремонт нерухомого майна, спеціалізованих транспортних засобів, необхідних для реалізації свого бізнес-проєкту; закупівлю ліцензійного програмного забезпечення; профільні, професійні навчання для  бізнесу.

Які документи необхідно подати для участі в конкурсі? 

Для участі в конкурсі на отримання ваучерної підтримки учасники мають подати: заяву на участь у конкурсі, форму розвитку бізнесу, комерційну пропозицію, свідоцтво про одруження (якщо подає дружина/чоловік ветерана), свідоцтво про народження (якщо подає один із батьків або дитина). Форми бланків можна знайти за посиланням.

Де має бути зареєстрований підприємець? 

Ветеран має бути зареєстрований у Львівській міській територіальній громаді, однак на момент подання заяви він може і не бути підприємцем, але має зареєструватися невдовзі, бо погашення ваучера можливе за умови його державної реєстрації як ФОП.

Читайте також: Яка матеріальна допомога є у Львові для військових

Який бізнес можна розвивати? Чи є обмеження?

Реалізація проєкту має бути спрямована на започаткування та розвиток власної справи, окрім здійснення діяльності у сфері грального бізнесу, виготовлення та торгівлі підакцизними товарами.

Як проходить відбір у конкурсі: хто обирає переможців і на яких підставах? 

Після завершення терміну, на який оголошений конкурс, заявки опрацьовують та виносять на розгляд конкурсної комісії. На засіданні конкурсної комісії автори презентують свої проєкти. Члени конкурсної комісії оцінюють проєкти в балах 0-5 відповідно до встановлених критеріїв. Далі формують рейтинг учасників та визначають переможців

Коли можна отримати кошти? 

Спершу ветеран реалізує проєкт за свої кошти, а згодом йому відшкодовують їх на підставі підтверджуючих документів. 

Які надалі потрібно документи щодо реалізації проєкту? 

Після реалізації проєкту необхідно надати засвідчені копії договорів, акти виконаних робіт/наданих послуг, платіжні документи та чеки. 

Скільки разів один підприємець може податися на участь у конкурсі ваучерної підтримки? 

Ваучерна підтримка є одноразовою на сім’ю ветерана.

Для консультації можна звертатись за номером телефону 032 297 57 64 – Юля Трохимчук або Центр підтримки підприємництва за телефоном: +380 (32) 254 60 15, +38 (067) 000 24 06.

Нагадаємо, минулоріч  30 ветеранів та їхніх дружин отримали до 300 тисяч гривень ваучерної підтримки на започаткування чи розвиток власної справи. У 2023 році на підтримку бізнесу з міського бюджету виділили 492 ваучери на 46,4 млн грн.

Tvoemisto.tv зібрало у добірку послуги, які військовослужбовцям надають безоплатно у Львові.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!