Київ

Обшуки в КМДА. Заступник директора департаменту транспортної інфраструктури отримав підозру

512 0
За даними слідства, посадовець організував щотижневі побори з перевізників

Столичні правоохоронці повідомили про підозру посадовцю КДМА, який, за даними слідства, організував схему поборів із автоперевізників, та приватному підприємцю. Про це повідомляє столична прокуратура.

«За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру заступнику начальника Департаменту транспортної інфраструктури КМДА та керівнику транспортного підприємства, що виступав у якості посередника, в одержанні службовою особою неправомірної вигоди», - йдеться у повідомленні.

За версією слідчих, упродовж 2024 року заступник начальника Департаменту в односторонньому порядку ініціював розірвання договору про здійснення пасажирських перевезень на одному з міських автобусних маршрутів.

Після цього тимчасово працювати на цьому маршруті дозволили компанії, директор якої мав зв’язки із посадовцем і через нього запропонували шукати «компроміс».

У якості «компромісу» необхідно було щотижня платити по 40 тисяч гривень за право возити пасажирів на маршруті. Тобто кожен автобус за будній день мав платити посадовцям КМДА 800 гривень, за вихідний – 600.

Як пише Українська правда з посиланням на джерела, підозру отримав Максим Широков.

У квітні 2024 року до ДБР звернулась дружина військовослужбовця, яка керувала фірмою чоловіка з перевезень, поки той служить. Підприємство обслуговувало один із київських маршрутів. Жінка скаржилась на системний тиск з боку чиновника та погрози розірвати чинний договір на пасажирські перевезення, якщо вона не погодиться на "співпрацю". Зокрема, компанія мала щотижнево передавати чиновнику через підконтрольну фірму 40 тисяч гривень за право роботи на маршруті.

Правоохоронці затримали підприємця-посередника одразу після отримання чергового "траншу" для чиновника.

Наразі проведено низку обшуків, під час яких вилучено документи та техніку, що підтверджують протиправну діяльність.

Посадовця КМДА та його спільника підозрюють в одержанні службовою особою неправомірної вигоди

Також перевіряється можлива причетність керівництва чиновника до реалізації злочинної схеми.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань проводило слідчі дії у службових приміщеннях КМДА, зокрема правоохоронці вилучили комп’ютер, телефон і особисті кошти заступника голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Костянтина Усова. 

За його словами, прозорі правила роботи у сфері міських перевезень є метою роботи міської влади.

«Якщо хтось із представників міста брав участь у будь-якій протизаконній діяльності, покривати їх ніхто не буде. Це не у моїх правилах. Звісно, прозорість не завжди задовольняє гравців ринку. Ми пам’ятаємо і замовні протести маршрутної мафії, погрози та шантаж працівників мерії міста, а також численні кримінальні провадження, обшуки та оперативно-розшукові дії, які проводилися представниками різних правоохоронних органів під час загострення правовідносин з приватними перевізниками у минулому. Тому ми абсолютно відкриті допомогти слідству і у цьому випадку», – підкреслив Усов.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!