Київ

Очільник «Київського метрополітену» назвав нові строки будівництва підземки на Виноградар

871 0
Роботи виконані приблизно на 50%
Фото: Київметробуд

Фото: Київметробуд

КП «Київський метрополітен» досі корегує проєкт будівництва метро на Виноградар, а добудують його не менше ніж через 1,5 року. Про це стало відомо із офіційного коментаря, який дав директор КП Віктор Брагінський в інтерв'ю виданню Гордон.

За його словами, у вересні метрополітен мав отримати відкоригований проєкт, а наприкінці жовтня метрополітенівці планували, що розпочнуть роботу.

«Але, на жаль, ми проєкт досі коригуємо. Дуже багато питань у інституту, який робить коригування. З розрахунків майже 50% робіт уже зроблено. Один тунель ми повністю скінчили, залишився ще один тунель – 1280 метрів. Ці роботи за якісного професійного підходу можна зробити за півтора року», – зазначив Брагінський.

У листопаді директор КП повідомив, що будівництво метро на Виноградар відновлять після коригування проєкту та зміни підрядника.

У липні Брагінський заявив, що роботи з побудови метро на Виноградар відновлять у вересні після коригування науково-проєктної документації. А до кінця 2024 року планують здати дві станції метро – «Мостицька» і «Варшавська».

Нині триває перший етап будівництва, яким передбачено продовження «зеленої» гілки від станції «Сирець» із ділянкою вилкового відгалуження у бік станції Виноградар та електродепо. Раніше добудову неодноразово відкладали, нині ж Кличко пообіцяв відкрити рух підземкою у 2024 році.

Зазначимо, станом на червень 2023 року виконано значний обсяг основних будівельно-монтажних робіт по станціях «Мостицька» та «Варшавська», зокрема облаштування огороджуючих конструкцій методом «стіна в ґрунті», кріплення котловану металоконструкціями, розробки та вивезення ґрунту та інші.

Також готовий тунель від станції «Сирець» до станції «Мостицька» довжиною майже 1250 метрів, завершено будівництво основних конструкцій вентиляційного вузла, виконано комплекс робіт з демонтажу тунелепрохідницького комплексу.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!