Одного з керівників ДП «Львіввугілля» підозрюють у розтраті 3,2 млн грн

3171 0
Топ-менеджер закупляв для підприємства маски по завищених цінах.
Фото: Прокуратура Львівської області

Фото: Прокуратура Львівської області

Одного з керівників ДП «Львіввугілля» підозрюють у значній розтраті бюджетних коштів. Підприємство закупляло захисні маски для працівників за завищеними цінами. Сума збитків становить понад 3,2 млн грн. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Львівської області.

Правоохоронці під час розслідування встановили, що у квітні 2020 року один із керівників  ДП «Львіввугілля», 67-річний мешканець міста Червонограда, уклав договір з підприємством-постачальником на закупівлю  фільтрувальних масок для потреб працівників у межах заходів з протидії пандемії Covid-19.

Читайте також: Посадовця «Нафтогазу» на Львівщині затримали на мільйонному хабарі

«Між держпідприємством та товариством-постачальником медичної продукції у квітні минулого року був укладений договір на закупівлю фільтруючих масок (півмаска TFM 220). У договір службові особи внесли ціни, які суттєво перевищували ринкові», – йдеться й у повідомленні прокуратури.

За проведеними підрахунками, державі завдали збитків на суму понад 3,2 млн грн. Слідчі вже повідомили посадовцю про підозру в скоєнні правопорушення.

Нагадаємо, минулого року Держаудитслужба передала у Національну поліцію результати перевірки ДП «Львіввугілля», що підтверджують неефективне використання підприємством 7 млн гривень. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!