У Львові забудовника звільнили від сплати інвестиційного внеску у 9 млн грн

2379 0
Забудовник збудував частину вулиці та передав її у комунальну власність.
Фото: ЛУН

Фото: ЛУН

ТзОВ «Львівська інвестиційна компанія», яке є замовником будівництва ЖК у районі Під Голоском у Львові, звільнили від сплати інвестиційного внеску 9 млн грн. За відповідну ухвалу депутати ЛМР проголосували сьогодні, 31 жовтня.

Читайте також: На вулиці Під Голоском збудують 5 багатоповерхівок. Візуалізація

Інвестиційний внесок забудовників витрачають на розвиток інженерної, транспортної та соціальної інфраструктури Львова. Втім компанія збудувала та передала у комунальну власність 500 м вулиці Малоголосківської у межах ЖК «Малоголосківські пагорби», а також має збудувати комунальний дитячий садочок.

Згідно з даними системи Youcontrol, ТзОВ «Львівська інвестиційна компанія» належить Назарієві Бербеку, Тарасу Дідику та Олександру Потернаку.

Читайте також: Як планують упорядкувати район Під Голоском. Візуалізація

Нагадаємо, із 2021 року Верховна Рада скасувала обов’язковий інвестиційний внесок на розвиток інфраструктури від забудовників. Розмір внеску становить 4% від вартості житла і 10% від вартості офісних будівель.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!