Одну із вулиць Львова пропонують назвати на честь «Дударика»

1368 0
Львівський «Дударик» святкує 50-річчя.
Фото: День

Фото: День

У Львові одну з вулиць пропонують назвати на честь чоловічої хорової капели «Дударик». Таку ідею сьогодні, 7 жовтня, під час засідання сесії Львівської міської ради озвучив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Ми почали процедуру, щоб одну з вулиць міста Львова назвати на честь «Дударика». Ми навіть хор створили в мерії завдяки «Дударикам», – заявив мер міста.

Читайте також: Львівський «Дударик» святкує 50-річчя. Повна програма заходів

Нагадаємо, національна чоловіча капела «Дударик» святкує своє 50-річчя мистецьким марафоном. 4 жовтня в театрі ім. М. Заньковецької відбувся перший концерт капели. 17 жовтня о 18:00 год у Львівській національній опері капела представить святкову програму «Дударик 50». Ексклюзивними гостями буде «Хорея Козацька», лицарі духу, завзяті дослідники, реконструктори та репрезентанти української музики 17-20 століть, а це пісні світські й козацькі, канти псалми, думи пісні і гімни часів до і пост УНР. 

Капелу «Дударик» заснував у 1971 році провідний український хормейстер Микола Кацал. З того часу «Дударик» підкорив провідні сцени світу. Капела дала понад 2500 концертів у найпрестижніших концертних залах України і світу, серед яких Карнегі Хол, Собор паризької Богоматері, Ванкувер Ейр Плейс, Варшавська філармонія, Палац «Україна», національна опера України, Національна філармонія.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!