На правах реклами

Нерухомість у Львові та на околицях. Огляд цін на ринку за квітень

15248 0
Найнижчу ціну квадратного метра житла пропонують у Шевченківському районі. А у центрі міста, Галицькому районі, мінімальна ціна квадратного метра, очікувано, найвища.
Фото: Ren.ua

Фото: Ren.ua

У квітні за даними каталогу новобудов Ren.ua, на первинному ринку Львова та околиць доступні квартири у 217 будинках з 126 житлових комплексів (100 ЖК у місті та 26 у околицях Львова). Будівництво 95% будинків, які є на ринку, почалось у 2018 - 2021 роках.
 

Актуальні ціни на житло у Львові

Мінімальні ціни за квадратний метр для кожного з районів Львова наведені у таблиці нижче:
 
Найнижчу ціну квадратного метра житла, 12 100 грн, пропонують у Шевченківському районі. А у центрі міста, Галицькому районі, мінімальна ціна квадратного метра, очікувано, найвища. Вища ціна за метр на 4+ кімнатні квартири, схоже, зумовлена малою пропозицією таких квартир на ринку у новобудовах низького цінового сегменту.
Динаміка зміни мінімальних цін за метр на житло в районах міста від початку року була наступною:
  • У Галицькому районі мінімальні ціни за метр зросли на +21,9%;
  • У Залізничному районі мінімальні ціни не змінились;
  • У Личаківському районі мінімальні ціни на квадратні метри 1-кімнатних квартир зросли на +14,5%, 2-3-кімнатних на +4,5%;
  • У Сихівському районі найдешевші квадратні метри на 1-кімнатні квартири подорожчали на +12,3%, 2-кімнатні на +18,2%, 3-кімнатні подешевшали, -21.4%;
  • У Франківському районі метри в 1-кімнатних квартирах подорожчали на +12,6%, в 2-кімнатних на +4%, у 3-кімнатних ціни зменшились, -1,1%;
  • У Шевченківському районі мінімальні ціни не змінились.

Актуальні ціни на житло у передмісті Львова

Серед передмість найдорожчі квартири забудовники пропонують у Сокільниках. Це, імовірно, зумовлено вищим попитом на землю у згаданому населеному пункті. Перевагами Сокільників є зручне транспортне сполучення із містом по вулиці Стрийській та розташований поруч ТРЦ King Cross Leopolis. Територія Сокільників простягається до вулиці Трускавецької, у Львові, – частина цієї території, що розташована в межах до кільцевої дороги може сприйматись як територія міста. З точки зору логістики, проживання у такій локації співмірне із проживанням на віддалених від центру вулицях Львова.

Ці чинники зумовлюють значну активність забудовників у Сокільниках – кількість новобудов, що вони пропонують у адміністративних межах населеного пункту вища, ніж сумарна кількість пропонованих новобудов у решті сателітів Львова.
 

Розподіл ринку новобудов

За даними Ren.ua, у Львові 62 забудовники пропонують свої об’єкти. Щоб оцінити приблизні частки ринку кожного з них, ми порахували загальну кількість квартир у тих секціях, що пропонуються для вибору покупцям.
 
 

Як видно із діаграми, попри значну кількість гравців на ринку, розподіл між ними не є рівномірним. Десять житлових комплексів, які будуються під брендом Ріел формують значну частину ринку первинної нерухомості у Львові та забезпечують відрив у 3 рази від найближчих конкурентів. Левова частка об'єктів Ріел зводиться у Залізничному районі, однак квартири цього забудовника можна придбати також у Шевченківському, Личаківському, Сихівському районах міста і в Сокільниках.

Як обрати житло від забудовників?

Попереднє ознайомлення із інформацією про доступні варіанти онлайн дозволяє зекономити час та розглянути об’єкти, які привертають меншу увагу попри цікаві характеристики.

Для пошуку інформації про новобудови та забудовників онлайн зручно використовувати каталог новобудов Ren.ua, який допоможе дослідити інфраструктуру навколо новобудови: зупинки громадського транспорту, парки, школи, дитсадки, супермаркети тощо.

Читайте також: На невеликі квартири у Львові ціна зросла. Що змінилось на ринку нерухомості у час пандемії

Для економії зусиль варто спершу визначитись із критеріями й особистими побажаннями до новобудови та району, а тоді, скориставшись фільтрами у каталозі, або на карті новобудов, визначити перелік будівель, які задовольняють цим критеріям.

Після фільтрування можна детально дослідити кожну із обраних новобудов на предмет наявності документації та надійності компаній, залучених у будівництво, переглянути планування та зателефонувати забудовнику, щоб запланувати огляд.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!