Якою буде територія вздовж Погулянки. У Львові обрали переможця архітектурного конкурсу

5798 0
Визначено три проєкти переможці.
Фото: contest.com.ua

Фото: contest.com.ua

У Львові завершився архітектурний конкурс на кращу проєктну пропозицію розвитку території вздовж вулиці Погулянка. Про це повідомили на Facebook-сторінці contest.com.

«Раді повідомити про успішне завершення конкурсу на Погулянці. Вітаємо наших переможців», – йдеться у дописі.

1 місце посіла «Studio Zmist», авторами якої є Рибенчук Микола, Шклянка Катерина, Шклянка Назар, Петрич Євгенія, Москалюк Марія, Огранович Олександр, Засадній Марія, Рибенчук Олена).

Читайте також: «Парк не має стати заднім двором». Що буде з Погулянкою та як її варто

На другому місці – «Urbanideas» – Ольга Криворучко, Валентин Шароватов, Юрій Криворучко, Анна Кузовкіна, Данило Галанджій, Олександр Гуцуляк, Анастасія Нікуліна, Олена Залужна, Марія Гасюк, Ярина Гнопко, Неля Мороз).

На третьому місці опинилися – «Guess Line Architects» – Андрій Лесюк, Михайло Когут, Катерина Іващук, Сергій Ділай, Ярослав Іваськів, Ігор Когут.

Основними завдання конкурсу є: «формування вхідної алеї в парк з вулиці Погулянка, рекреаційної зони з інфраструктурою вздовж потічка на південному схилі ділянки Погулянка, побудова дитячого садка для потреб кварталу, а також створення якісного прикладу європейського житла з соціальною та комерційною інфраструктурою з урахуванням сучасних вимог урбанізму на межі паркової зони».

Нагадаємо, ще у травні Виконавчий комітет Львівської міськради погодив рішення щодо організації і проведення Всеукраїнського відкритого архітектурно-містобудівного конкурсу на кращу проєктну пропозицію розвитку території вздовж вул. Погулянки. 

Як зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, в межах існуючої ділянки пропонується не лише зберегти рекреаційну зону, яка прилягає до існуючого житла, а додати додатково 2 га рекреаційної території. Так, заїзд автомобілів у підземний паркінг з боку вул. Погулянки повинен бути забезпечений з півночі, що дасть можливість уникнути руху автомобілів вулицею у сторону парку. 

Крім того, у межах території проєктування по всій протяжності необхідно сформувати рекреаційну зону вздовж вул. Погулянка у напрямку парку; сформувати рекреаційну зону з інфраструктурою вздовж потічка на південному схилі ділянки Погулянка; дитячий садок для потреб кварталу; створити якісний приклад європейського житла з соціальною та комерційною інфраструктурою з урахуванням сучасних вимог урбанізм

Детальніше про те, що буде з Погулянкою та як її варто змінити, читайте у матеріалі >Tvoemisto.tv

Для довідки

Погулянка – місцевість Личаківського району Львова, в яку входить лісопарк «Погулянка» і район між ним, Личаківським кладовищем і вулицями Студентською та Зеленою. Назва «Погулянка» походить від слова «гуляти».

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!