Оксані Забужко присвоїли звання «Почесного доктора ЛНУ мені Івана Франка»

547 0
Вчена рада рішення підтримала одноголосно.
Фото із Facebook

Фото із Facebook

У середу, 28 червня, Вчена рада Львівського університету присвоїла звання «Почесний доктор Львівського національного університету імені Івана Франка» українській письменниці, викладачці та політичній активістці Оксані Забужко. Про це повідомили у пресслужбі університету. 

Кандидатуру Оксани Забужко висунула Вчена рада філологічного факультету Львівського університету. Вчена рада рішення підтримала одноголосно.

 «Оксана Забужко не просто працює на Україну – вона живе українським питанням, вона горить цим питанням. Вона не залишається осторонь нікого, її небайдужість просто захоплює. Оксана Стефанівна одразу бачить не тільки своє місце в літературі і культурі, вона бачить й інших українських письменників та поетів, які, як і вона, працюють на Україну. Її сьогоднішня діяльність за кордоном просто вражає, зважаючи на те, що і сили її не безмежні. Вражає те, як вона працює як літераторка, як письменниця, і разом з тим, як вона весь свій час приділяє найбільш складним питанням, займаючи жорстку позицію у питаннях захисту України», – зазначив ректор університету Володимир Мельник.

Для довідки

Оксана Забужко є лауреаткою українських та іноземних премій, стипендіаткою програми Фулбрайта, викладачкою українських студій у Гарвардському, Піттсбурзькому та інших університетах. Нова книга есеїстики «Найдовша подорож» є популярним викладом українського шляху культурної та політичної деколонізації, демонструє українську самодостатність, пояснюючи світові коріння і причини російської агресії та самі основи російського агресивного імперіалізму.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!