Оксфордський словник визначив найпопулярніше слово 2021 року

1191 0
До цього, пояснюють лексикографи, це було доволі рідкісне слово.
Фото: nash.live

Фото: nash.live

Оксфордський словник англійської мови обрав слово 2021 року. Цьогоріч ним стало «vax», яке використовували у 72 рази більше, ніж у попередній рік. Про це повідомляють на сайті словника.

«Vax» – перекладається як «вакцина» або «вакцинуватися». До цього, пояснюють лексикографи, це було доволі рідкісне слово. Зараз же словник відзначив і його похідні. Приміром, vaxxie – це фото, зроблене під час вакцинації за аналогією з «селфі» чи anti-vaxxer – противник вакцинації або double-vaxxed, тобто людина, яка отримала щеплення від коронавірусу двома дозами.

Читайте також: 7 слів, що змінили українську школу у 2020 році

«Жодне слово краще не передає атмосферу минулого року, ніж «vax», – йдеться в повідомленні.

Скріншот з сайту Оксфорського словника

Нагадаємо, що в Україні 31 жовтня зробили 117 818 щеплень відкоронавірусу. Першу дозу отримали 89 546 людей, а 28 272 повністю вакцинувалися. Загалом за минулий тиждень зробили 1,7 мільйона щеплень.

Від початку масової вакцинації від коронавірусу в Україні зробили 17 695 591 щеплення. Першу дозу отримали 10 245 773 людини, а повністю вакцинувалися 7 449 818.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!