Російські окупанти атакують сховища пального, – Генштаб

2198 0
Ворог хоче ускладнити логістику та спричини гуманітарну кризи
Фото: ДСНС України

Фото: ДСНС України

Російські окупанти продовжують випускати ракети та бомби на українські міста, знищуючи інфраструктуру та житлові райони. Ціллю ворог обирає сховища пального, щоб призвести до гуманітарної кризи. Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних Сил України.

«Окупанти продовжують підступно наносити ракетні та бомбові удари, намагаючись повністю знищити інфраструктуру та житлові райони українських міст. Концентруються на зберіганні пального, щоб ускладнити логістику та створити умови для гуманітарної кризи», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Пожежу на нафтобазі у Львові внаслідок обстрілу гасили понад 13 годин

Крім того, ворог порушує Міжнародне гуманітарне право та продовжує тероризувати місцеве населення у деяких тимчасово окупованих населених пунктах Київської, Запорізької, Чернігівської, Херсонської та Харківської областей. Російські окупанти обстрілюють житлові будинки, грабують, викрадають та тримають у заручниках мирних жителів, займаються мародерством.

Група українських Сил оборони продовжує проводити оборонну операцію східному, південно-східному та північно-східному напрямках. Збройні Сили успішно стримують ворога на всіх напрямках, а в деяких районах наші війська здійснюють успішні контрнатаки.

Нагадаємо, вчора Повітряні Сили знищили 17 цілей ворога, з яких 8 літаків рашистів. Також триває стримування окупантів на Сході. Українські бійці відбили 7 ворожих атак та ліквідували 25 одиниць техніки.

Окупанти обстрілюють нафтобази у західних регіонах. Вчора, 28 березня росіяни випустили ракети на нафтобазу на Рівненщині.

27 березня окупанти випустили ракети на нафтобазу на Волині. А днем раніше, 26 березня ракетних обстрілів зазнали нафтобаза та завод у Львові, також ракетних ударів зазнала нафтобаза у Дубно.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!