Окупанти перекидають додаткові сили на Луганщині, – Генштаб

688 0
Коротко про ситуацію на фронті.
Фото: Getty Images

Фото: Getty Images

Основні зусилля росіяни зосереджують на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках, збільшують чисельність особового складу. За інформацією Генерального штабу ЗСУ, на тимчасово окуповану територію Луганської області перекинули до 200 військовослужбовців строкової служби з Ростовської області.

Авіація Сил оборони України завдала 4 удари по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Воїни знищили 9 з 12 іранських ударних БпЛА типу «Шахед-136» та один типу Zala. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили один пункт управління, один район зосередження живої сили противника та одну позицію протиповітряної оборони.

Читайте також: Авіація ЗСУ завдала 10 ударів по позиціях ворога, – Генштаб

Коротко по напрямках:

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському – оперативна обстановка залишається без суттєвих змін, формування наступальних угруповань не виявили. Противник у прикордонних районах Брянської та Курської областей проводить інженерне обладнання місцевості, зокрема протитанкових ровів.
  • На Куп’янському та Лиманському напрямках противник провів декілька безуспішних наступальних дій. Зокрема, в напрямку населених пунктів Стельмахівка, Невське, Білогорівка Луганської області та Спірне і Виїмка – Донецької. 
  • На Бахмутському – обстрілів зазнали населені пункти, зокрема, Залізнянське, Дубово-Василівка, Берхівка, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Кліщіївка та Озарянівка Донецької області.
  • На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник продовжує атакувати позиції наших військ, декілька разів безуспішно атакував в напрямку Кам’янки, Красногорівки та Мар’їнки Донецької області. Здійснив артилерійські та мінометні обстріли районів населених пунктів Авдіївка, Нетайлове, Водяне, Первомайське, Мар’їнка, Богоявленка,  Новомихайлівка, Велика Новосілка, Нескучне та Вугледар.
  • На Запорізькому – вогневого ураження зазнали райони 17 населених пунктів. 
  • На Херсонському напрямку від артилерійського вогню російських окупаційних військ постраждало понад 20 населених пунктів Херсонської області, що на правому березі річки Дніпро. 

 

Для надання медичної допомоги своїм військовослужбовцям ворог активно використовує місцеву інфраструктуру на тимчасово захоплених територіях. Так, в населеному пункті Каланчак на базі місцевої лікарні облаштували військовий шпиталь. Туди вже привезли близько 150 поранених військовослужбовців збройних сил російської федерації. Медичний персонал – виключно росіяни. Також ворог продовжує заходи з дискредитації Сил оборони України та залякування мешканців тимчасово захопленої частини Херсонщини. Противник знову обстріляв з мінометів житлові квартали населеного пункту Олешки та звинуватив у цьому ЗСУ.

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!