Окупанти ведуть безуспішні наступальні дії на двох напрямках, – Генштаб

929 0
Коротко про ситуацію на фронті.
Фото умовне / Бійці батальйону «Карпатська Січ» на передовій / Reuters

Фото умовне / Бійці батальйону «Карпатська Січ» на передовій / Reuters

Російські окупанти не відмовляються від своїх намірів захопити Донецьку область в межах адміністративних кордонів, основні зусилля зосереджують на веденні наступу на Бахмутському напрямку. Ворог також веде безуспішні наступальні дії на Авдіївському напрямку, окрім того, намагається покращити тактичне положення на Лиманському. На Запорізькому напрямку противник проводив безуспішні наступальні дії біля населених пунктів Оріхів та Гуляйполе. На Куп’янському, Новопавлівському та Херсонському – обороняється.

Джерело: зведення Генштабу ЗСУ

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському – без суттєвих змін, наступальних угруповань противника не виявили. На території республіки білорусь тривають спільні навчання повітряно-космічних сил російської федерації та військово-повітряних сил і військ протиповітряної оборони білорусі. Відпрацьовуються практичні завдання із взаємодії повітряної та сухопутної компонент в наступальних операціях. Мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Рівного і Новодмитрівки Сумської області та Бударки, Землянки, Гатища, Вовчанська, Тернової, Чугунівки, Новомлинська і Дворічної на Харківщині.
  • На Куп’янському напрямку противник обстріляв райони Петропавлівки, Кислівки, Іванівки, Крохмального, Синьківки, Берестового і Табаївки Харківської області та Стельмахівки на Луганщині.
  • На Лиманському – під вогневе ураження потрапили Дружелюбівка на Харківщині та Новоєгорівка, Невське, Червонопопівка і Діброва Луганської області.
  • На Бахмутському напрямку під вогневий вплив потрапили райони 13 населених пунктів (Верхньокам’янське, Білогорівка, Веселе, Соледар, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка та Дружба Донецької області).
  • На Авдіївському напрямку обстріляли Авдіївку, Водяне, Невельське, Георгіївку, Мар’їнку і Новомихайлівку на Донеччині.
  • На Новопавлівському – під вогонь ворога потрапили Велика Новосілка, Золота Нива та Вугледар Донецької області.
  • На Запорізькому напрямку від артилерійського вогню постраждали понад 15 населених пунктів, зокрема, Времівка і Новопіль на Доннечині та Оріхів, Полтавка, Малинівка, Гуляйполе, Мала Токмачка, Степове, Кам’янське і Плавні Запорізької області.
  • На Херсонському – обстрілів з реактивних систем залпового вогню та ствольної артилерії, зокрема, зазнали райони населених пунктів Антонівка, Берегове, Веселе, Федорівка, Львове та Херсон. Вкотре постраждали мирні жителі.

 

Російські окупаційні війська не припиняють мародерства на тимчасово зайнятих територіях. Так, в населених пунктах Горностаївці, Каїрах, Братолюбівці та Нижних Сірогозах Херсонської області окупанти, пересуваючись групами по 10-15 осіб, обшукують пусті помешкання місцевих та виносять всю побутову техніку і меблі.

Читайте також: Масштабна повітряна тривога в Україні. Куди летіли ракети

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 13 ударів по районах зосередження ворога та 3 – по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. Окрім того, наші захисники збили ворожий гелікоптер Ка-52 та експериментальний російський розвідувальний БПЛА «Мерлін-ВР». Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України в той же час уразили 1 пункт управління, 1 район зосередження живої сили окупантів та 1 станцію радіоелектронної боротьби.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!