Масштабна повітряна тривога в Україні. Куди летіли ракети

6096 0
Інформація оновлюється.
Фото умовне

Фото умовне

Сьогодні, 14 січня, по всій Україні пролунала повітряна тривога. На Львівщині вона розпочалася о 15.00.

Очільник Львівщини Максим Козицький заявив про ймовірність ракетних ударів по області, а міський голова Львова написав про те, що є висока загроза ракетних обстрілів. Згодом стало відомо про те, що ворог влучив по об‘єкту критичної інфраструктури у Львівській області. 

Глава Тернопільщини Володимир Труш «наполегливо» попросив людей перейти в укриття.

За даними «Суспільного», вибухи пролунали на Вінниччині. Як повідомив голова Вінницької ОВА Сергій Борзов, на область летять ракети з півдня. В області повідомляють про повторні звуки вибухів. 

Також повідомляють про роботу ППО на Хмельниччині. Інформація потребує офіційного підтвердження. 

Також у Київській МВА заявили, що у зв’язку з ракетною загрозою у Києві ввели екстрені відключення світла. Повідомляють, що на Київщині працює ППО.

В Івано-Франківській області внаслідок ракетного удару росіян сталася пожежа на території енергетичного об’єкта. Про це повідомила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

Вибух пролунав у Харкові. Більшість районів знеструмлені. Також у місті тимчасово зупинився рух поїздів у метро. У Харківській області два прильоти в об‘єкт критичної інфраструктури. Наразі застосовують аварійні відключення світла, повідомив голова ОВА.

У Дніпрі є влучання в багатоквартирний будинок, заявляє заступник голови ОП Кирило Тимошенко. Під завалами перебувають люди.

Близько 17.05 у більшості областях пролунав відбій тривоги

Зазначимо, що станом на 15.00 на бойовому чергуванні в Чорному морі було 5 ракетоносіїв російського флоту. Загальна кількість «Калібрів», націлених на Україну складала 36 ракет. Про це повідомив спікер оперативного командування «Південь» Владислав Назаров.
 
Нагадаємо, що вранці 14 січня мешканці Києва почули потужні вибухи, згодом у столиці було оголошено повітряну тривогу. Згодом у КОВА повідомили, що триває ракетна атака на столицю. Більше тут
 

Софія Шавранська

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!