Окупанти відтіснили українські війська з центру Сіверодонецька, – Генштаб

1499 0
У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебуває шість носіїв крилатих ракет морського базування типу «Калібр».
Фото: Facebook/ Сергій Гайдай

Фото: Facebook/ Сергій Гайдай

Російські окупаційні війська за підтримки артилерії вели штурмові дії у Сєверодонецьку, мали частковий успіх та відтіснили підрозділи ЗСУ з центру міста. Бойові дії тривають. Ворог обстрілював з артилерії позиції Сил оборони в районах Лисичанська, Сєверодонецька та Тошківки. Про це повідомили у Генеральному штабі ЗСУ.

Читайте також: Зеленський підписав закон про дозвіл відправляти тероборону до зони бойових дій 

Коротко по напрямках:

  • На Слов’янському напрямку російські підрозділи основні зусилля зосереджували на штурмі населених пунктів Долина та Богородичне, проте успіху не мали. У межах логістичного забезпечення військ росіяни замінили понад 100 одиниць пошкодженої броньованої та автомобільної техніки.
  • На Донецькому напрямку угруповання військ окупантів основні зусилля зосереджує на веденні наступальних дій з метою оточення українських військ у районах міст Сєверодонецьк і Лисичанськ, блокуванні шляхів логістичного постачання з населеного пункту Бахмут. Ворог продовжує заходи з поповнення втрат. У напрямку населених пунктів Кремінна та Старобільськ перемістив понад 80 одиниць озброєння та військової техніки, зокрема важку броньовану техніку та артилерійські системи.
  • На Лиманському напрямку противник активних бойових дій не вів, продовжував обстріли позицій українських військ у районах населених пунктів Маяки, 10 км північніше Слов’янська, та Серебрянка, 5 км північно-східніше Сіверська.
  • На Бахмутському напрямку воїни ЗСУ успішно відбили штурмові дії у напрямках Вікторівка – Врубівка та Комишуваха – Врубівка. Ворог відновив наступальні дії у районі Золотого. Закріплюється по рубежу Роти - Миронівка. Для покращення тактичного положення та оволодіння панівними висотами росіяни безуспішно вели штурмові дії у напрямках Доломітне – Кодема, Доломітне – Новолуганське, також проводили повітряну розвідку БпЛА у районі Покровського.
  • На Курахівському напрямку ворог завдав авіаудару штурмовиками по позиціях наших військ у районі Красногорівки, 15 км східніше Курахового.
  • На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник здійснював вогневий вплив вздовж лінії зіткнення з метою перешкоджання перекиданню резервів на інші напрямки.
  • На Південнобузькому напрямку ворог веде позиційну оборону. Основні зусилля спрямовує на утриманні раніше захоплених територій. Здійснив інженерне обладнання позицій у районах населених пунктів Шилова Балка та Придніпровське. З метою уточнення положення українських військ вів повітряну розвідку БпЛА у районі Давидового Броду.
  • На Харківському напрямку підрозділи ворога продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні позиційної оборони та недопущенні подальшого просування наших військ до Державного кордону України. Противник вів штурмові дії у напрямку Тернова – Ізбицьке, мав частковий успіх, закріпився на його північній околиці. Росіяни здійснили дистанційне мінування можливих шляхів висування підрозділів ЗСУ у районі населеного пункту Петрівка, 20 км східніше Старого Салтова. Проводив повітряну розвідку БпЛА у районі Шестакового.
  • На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках без суттєвих змін. На останньому російські окупанти обстріляли з артилерії та мінометів позиції Сил оборони у районі Хрінівки Чернігівської області.

 

Російський агресор блокує цивільне судноплавство у північно-західній частині Чорного моря. У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебуває шість носіїв крилатих ракет морського базування типу «Калібр».



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!